Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

93 år gamla krämen är populärare än någonsin – hemligheten bakom

12 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
I 93 år har Elizabeth Ardens Eight Hour Cream funnits på hyllorna. Än i dag används den över kvinnor världen över. Vi berättar historien bakom supersuccén.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Nya skönhetsprodukter kommer och går. Få består. Men några gör det. Och deras popularitet minskar inte med tiden, tvärtom! Elizabeth Ardens Eight Hour Cream Skin Protectant är ett bra exempel. Den har använts av kvinnor världen över i nära 100 års tid. Och ja, den är fortfarande lika populär. Dessutom hittar nya generationer kvinnor helt nya användningsområden! Torra läppar, spruckna nagelband, fnasiga fötter... Eight Hour Cream hjälper till det mesta.

Historien bakom Eight Hour Cream

Dess historia började 1930, när den kanadensisk-amerikanska affärskvinnan Elizabeth Arden kokade ihop den aprikosfärgade glansiga salvan, 20 år efter att hon grundat sitt skönhetsmärke med samma namn. Produkten påstås ha fått sitt namn från en vän till Arden, som applicerade den på sin sons skrapade knä och märkte att hans hud var läkt, efter åtta timmar.

Den fick snabbt ett rykte om att ha läkande egenskaper, vilket gynnade Ardens kunders hud lika mycket som den på benen på hennes fullblodshästar. Än i dag säljs denna produkt under märket Elizabeth Arden, och formeln, en kombination av hudmjukgörande vaselin (ett effektivt ocklusivt medel), antiinflammatorisk salicylsyra (en beta-hydroxi i en av dess första kosmetiska användningar) , och antioxidant vitamin, har förblivit oförändrad. Utöver originalet finns även en Lightly Scented-version för den som föredrar produkter utan tillsatt doft.

Den nu prisbelönta produkten har förblivit en bästsäljare; 2022 såldes en tub Eight Hour Cream var 30:e sekund, vilket motsvarar en varannan minut – bara i Storbritannien. Utan tvekan kommer denna framgång att fortsätta 2023, om inte skjuta i höjden, på grund av prins Harrys nu ökända anekdot i hans nya memoarbok Spare, där han berättar om hur han använde Eight Hour Cream på sin förfrysta penis – samtidigt som han bekräftar att den användes av hans mor, avlidna prinsessan Diana. Enligt Boots har detta orsakat ett stort intresse: sökningarna efter produkten på boots.com ökade med 184 procent och försäljningen har ökat med 62 procent.

Annons

Så kan du använda Eight Hour Cream

Bortsett från prins Harrys unika användningssätt, så finns det en uppsjö av vis som man kan använda Elizabeth Ardens Eight Hour Cream. Krämen skyddar och stärker hudens barriärfunktion; lugnar mindre irritationer såsom repor, blöjutslag, bett och solbränna; återfuktar torra fläckar – oavsett om det är fläckar på läppar, armbågar, knän eller händer; återfuktar naglar och nagelband; framhäver huden på kindbenen och amorbågen; och tämjer hår och ögonbryn.

Det är ingen överraskning att den här produkten är så ikonisk, du kan verkligen använda den från topp till tå, konstaterar en expert.

Kändisarna som använder Eight Hour Cream

Från kungligheter till makeupartister – många är det som i verkliga livet använder den ikoniska krämen. Bland fansen märks namn som Victoria Beckham, Cara Delevingne, Kate Moss, Lady Gaga och Reese Witherspoon. Tuben finns också i de flesta professionella makeup-artisters kit och har bekräftats ligga bakom Zendayas ”sminkning utan smink” i HBO-succén Euphoria, såväl som Jenna Ortegas utseende i Netflix-serien Wednesday.

Annons