Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Alicia Vikanders svenska skönhetshemlighet – kostar 29 kronor

20 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
I ett internationellt modemagasin har Alicia Vikander avslöjat en beautyprodukt hon älskar lite extra. Det bästa av allt? Den är ett riktigt budgetkap.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Alicia Vikander är Sveriges stora internationella filmstjärna. 2016 kammade hon hem en Oscar för sin insats i The Danish Girl. Och i och med det skrev hon in sig i den svenska filmhistorien – för all framtid. Just nu, 2022, är hon aktuell i HBO-serien Irma Vep.

Alicia Vikander om sin skönhetsfavorit

Privat lever Alicia ihop med maken och skådespelarkollegan Michael Fassbender. Tillsammans har paret ett barn, som föddes 2021. Förutom skådespeleriet så arbetar också Alicia som modell. I flera år har hon varit ansiktet utåt för modehuset Louis Vuitton och frontat ett flertal LV-kampanjer. Hon har också, i många sammanhang, utsetts till stilikon. Redan för tio år sedan, 2012, utsågs hon till Sveriges bäst klädda kvinna av modemagasinet ELLE. Alicia Vikander är ganska privat av sig, och delar sällan med sig av anekdoter eller detaljer från privatlivet. Men då det gäller stiltips och att lista exempelvis beautyfavoriter är hon mer generös. Till mångas stora lycka!

Annons

I det amerikanska magasinet Allure avslöjade vår svenska skådisfavorit Alicia Vikander sin bästa beautyprodukt. Och nej, det var ingen dyrgrip – tvärtom!

Alicia Vikander på plats i Cannes under filmfestivalen, våren 2022.

Produkten hon tipsar om är nämligen Försvarets Hudsalva (reklamlänk), som är en favorit hos många.

– Jag tror att den är gjord för att kunna användas till nästan vad som helst… Du kan till och med laga mat med den. Men den är en riktig livräddare när det kommer till dina läppar, berättade Alicia Vikander för Allure.

Annons

Alicia avslöjade att hon använt det gröna stiftet ända sedan hon var barn. Hon passade också på att betona att produkten är klart billigare att köpa på apoteken i Sverige än utomlands.

– Jag kommer ihåg när jag var på Colette i Paris och de sålde den för runt 150–200 kronor. I Sverige tror jag inte att den kostar mer än en tia.

Historien bakom Försvarets hudsalva

I dag kostar Försvarets hudsalva runt 30 kronor. Och den går att köpa på det flesta apotek. Produkten har funnits sedan 1940-talet och innehåller flera mjukgörande fetter. Dessutom är den vattenfri. Initialt användes Försvarets främst inom svenska försvaret för att förebygga skavsår och skydda huden mot kyla hos värnpliktiga. Den huvudsakliga användningen är dock, i dag, som läppsalva och för att mjuka upp torr, narig och sprucken hud på fötterna, armbågarna, i ansiktet eller andra delar av kroppen. Den är också användbar att förebygga skavsår.

Annons
Försvarets hudsalva
Försvarets Hudsalva – klicka på bilden för att komma direkt till den.
SE OCKSÅ: Se 5 knep för vackert hårBrand logo
SE OCKSÅ: Se 5 knep för vackert hår
Annons