Artikeln innehåller reklamlänkar
bra ögonbrynspenna
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga
0:46

Efter reklamen: Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

(0:46)

Slå på ljud

Ögonbryn är en av de senaste årens hetaste detalj och vi har sett allt från knasiga trender som blekta bryn till de riktigt härligt buskiga varianterna. Vare sig du gillar lite mer drag där ovanför ögonen eller tycker mer om ett mer slimmat bryn så är just ögonbrynen verkligen något som ramar in ansiktet och ger det definition. Hela looken ser mer hel och färdig ut om du fixat till din bryn. Så vad ska man göra om det kanske är lite glest där på brynfronten eller du helt enkelt bara vill fylla i och forma för en tydligare brynlook? Ett av de bästa och enklaste sätten är att använda en ögonbrynspenna.

Vad är en bra ögonbrynspenna?

5 snabba till Dagmar Brusse, kreativ chef på Rituals

Den ska inte vara för hård eftersom det både kan vara oskönt att måla med och ger för tydliga streck men inte heller för mjuk då det gör att färgen nästan smälter och blir kladdig. Har du ganska glest mellan brynstråna är en lite tunnare spets toppen eftersom du kan skapa stråliknande streck med en sådan. Bra är också om det finns en så kallad spoolie-borste i andra änden. Den kan du använda till flera saker när du stylar dina ögonbryn.

Redaktionens 5 bästa ögonbrynspennor just nu

1. Ögonbrynspenna med tunn spets

Svenska Sweed Lashes gör inte bara lättapplicerade lösfransar och mascara som ger magisk längd till naturliga fransar. Här finns också den uppskruvningsbara Brow Pencil som med sin ganska mjuka formula i kombination med en supertunn spets ger snyggt formade och fylliga bryn.

Brow Pencil från Sweed Lashes kostar 212 kr och den finns här (länk till Lyko).

2. Ögonbrynspenna med refill

Hållbarhet har inte varit något vanligt tema bland ögonbrynspennor men nu börjar det röra på sig. Byredos utmärkta All-in-one Brow Pencil är dock inte bara ett bra val för att det finns refill. Det är också en riktig toppenpenna att fixa brynen med. Det uppskruvbara stiftet har en snedskuren topp som du både kan få till en snygg definierad kant undertill med men formulan gör också att brynen känns betydligt fylligare även om du inte skulle gå in och rita enstaka ströstreck. Här får du den perfekta mixen mellan mjuka vaxer, pigment som är lätta att tona och en vattenfast finish. Finns i fem nyanser.

All-in-one Brow Pencil från Byredo kostar 415 kr inkl en refill och du hittar den här. (länk till Åhlens)

Så bra är månadens nya sminksnackisar

3. Klassisk ögonbrynspenna

En knepig sak med pennor som du vrider upp är att de är svåra att vässa. Det kan du dock göra med Lancômes älskade klassiker Brow Shaping Powdery Pencil. Denna är lite krämigare än traditionella ögonbrynspennor men perfekt om du verkligen alltid vill kunna ha en välvässad spets att dra små tunna strån med. Formulan är lätt pudrig vilket gör att du aldrig får en väldigt skarp brynlook. Finns tyvärr endast i två nyanser.

Brow Shaping Powdery Pencil från Lancôme kostar 260 kr och den finns här. (länk till Kicks)

4. Ögonbrynspenna 2 i 1

Ytterligare ett svenskt märke står ut på brynhyllan, denna gång Rapide som gör flera brynprodukter. Favoriten är dock Marking Brow Pen för att du här får en ganska vaxig penna med triangelformad topp i ena änden och en tunn filtspetspenna i den andra. Det gör att att du med denna kan skapa illusionen av ett naturligt välfyllt ögonbryn även om du ha en gel del glipor. Finns bara i två nyanser.

Marking Brow Pen från Rapide kostar 279 kr och den finns här (länk till Åhlens).

Skönhetsredaktörens tips: smarta knep för sommarbruna ben på direkten

5. Snedskuren ögonbrynspenna

100 % naturliga pigment får du i Westman Ateliers uppskruvningsbara penna med en snedställd och triangelformad topp. Först känns formulan ganska fast och torr men denna ögonsbrynspenna är lätt att arbeta med, triangelformen gör det extra smidigt att få till formen och snygg definition. Den finns i fyra nyanser och du får en bra borste i änden.

Bonne Brow från Westman Atelier kostar 360 kr och den finns här.

Mest läst