Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Älskade apoteksprodukten har 75 år på nacken – historien bakom

30 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Cetaphil är mirakeltvätten som passar de flesta ansikten. Rengöringen finns på nästan alla apotek och kostar en spottstyver. Femina berättar historien bakom produkten.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

I över 70 år har Cetaphil haft fullt fokus på att driva vetenskapen om känslig hud. Märket har tagit fram produkter som är speciellt framtagna för att ta hand om alla typer av känslig hud.

Cetaphil såg dagens ljus redan på 1940-talet, och märket utvecklades av en farmaceut i Texas. Målet var att, på ett mycket specifikt vis, hjälpa patienter att ta hand om sin känsliga hud på bästa möjliga sätt. Märkets första produkt lanserades 1947 och hette då Cetaphil Cleansing Lotion. I dag heter den Cetaphil Gentle Skin Cleanser, men har fortfarande samma skonsamma effekt som den alltid har haft.

Just den här rengöringsprodukten är en favorit hos många, både hos kändisar och hudterapeuter. Såhär beskrivs den av återförsäljarna:

Annons

ANNONS Cetaphil Gentle Skin Cleanser är en mild ansiktsrengöring som passar även känslig hud. Kan användas med eller utan vatten och löser skonsamt och effektivt upp smuts och makeup. Sköljs av eller torkas bort efter tvätt – så mild att den kan lämnas kvar på huden.”

Kändisarna som använder Cetaphil

Produkten finns på de flesta apotek och priset passar många människors plånböcker. En förpackning kostar omkring 100-lappen. Cetaphil är rejält budgetvänlig, med andra ord.

Trots sitt billiga pris är det dock många rika Hollywoodstjärnor som använder produkten. Skådespelerskan Reese Witherspoon empelvis, och modellen Gigi Hadid.

På frågan om hennes skönhetsmåste, sa Reese till Refinery29:

– Cetaphil. Jag använder ansiktstvätten och har alltid den med då jag reser någonstans.

Gigi är inne på samma linje:

– När jag jobbar mycket, eller jag har mycket smink, eller jag kommer från en fotografering, använder jag Cetaphil eftersom jag känner att den produkten verkligen rengör min hud, slår hon fast i en Vogue Beauty Secrets video.

Hon fortsätter:

– Jag har alltid gillar apotekshudvård... jag vill verkligen bara ha bra produkter och jag tror inte alltid att man måste betala mycket för dem!

Annons