VIDEO: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
1:42

Efter reklamen: VIDEO: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

(1:42)

Slå på ljud

Angelina Nicolle hade alltid haft både torrt och frissigt hår när hon för ett år sen bestämde sig för att sluta tvätta håret med schampo.

I en video på Youtube, där Angelina har över 200 000 följare, berättar hon om beslutet att sluta tvätta håret.

– Jag har väldigt torrt hår, det var väldigt skadat då, det var väldigt frissigt och min skalp var väldigt torr och kliade. Även innan jag slutade med schampo brukade jag bara tvätta håret en eller två gånger i veckan, men varje gång jag gjorde det blev mitt hår väldigt fluffigt och frissigt, och hårbotten kliade så mycket, säger hon i videon.

Frisören: 4 märkliga saker kunder gör i frisörsalongen

Angelina berättar att hon har tunna hårstrån men att hårt är tjockt för att hon har så pass mycket hår. Det är också ganska lockigt, något som blivit mer framträdande sedan hon slutat med schampo.

Det var hennes pojkvän som först tipsade henne om att sluta tvätta håret. När de blev tillsammans kunde de se att de hade väldigt lika hår, och han berättade att han inte använt schampo på åtta år – då det gjorde håret torrt och frissigt.

Inte använt schampo på ett år

Nu när Angelina inte tvättat håret med schampo på ett år så har hon bara bra saker att säga om sin hårrutin.

– Hittills har jag bara sett fördelar och inga nackdelar med att inte använda schampo, säger hon och fortsätter:

– Mitt hår känns så mycket friskare nu. Hårbotten kliar aldrig, mitt hår är aldrig torrt. Att klippa håret hjälpte helt klart, men mitt hår känns så återfuktat hela tiden, det känns väldigt hälsosamt och jag har haft väldigt trasigt hår så länge jag kan minnas, säger hon.

6 snygga sätt att bära trendfärgen expensive blonde

Efter att ha klippt av sina slitna längder till en fräsch page mår Angelinas hår bättre än någonsin. Nu när hon duschar så använder hon bara balsam och hårmask, som hon främst fokuserar i längderna. Hon masserar också skalpen för att stimulera hårväxt och för att det ska kännas som att håret rengörs ordentligt trots avsaknad av schampo.

– Jag har alltid kämpat med att få håret att se hälsosamt och glansigt ut, och sen jag slutade med schampo har mitt hår känts mer hälsosamt än någonsin.

SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg
0:56

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg

(0:56)

Slå på ljud
Mest läst