Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Angelina har inte tvättat håret på ett år – det märkte hon

08 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Angelina märkte att hennes hår alltid var torrt och frissigt när hon tvättat det med schampo – så hon valde att sluta.
Nu har det gått ett år sedan hon tvättade håret sist, och hon delar med sig av sina tips och knep.
– Sen jag slutade med schampo har mitt hår känts mer hälsosamt än någonsin, säger Angelina Nicolle i en video på Youtube.
Annons
VIDEO: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
VIDEO: Frisören tipsar – Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

Angelina Nicolle hade alltid haft både torrt och frissigt hår när hon för ett år sen bestämde sig för att sluta tvätta håret med schampo.

I en video på Youtube, där Angelina har över 200 000 följare, berättar hon om beslutet att sluta tvätta håret.

– Jag har väldigt torrt hår, det var väldigt skadat då, det var väldigt frissigt och min skalp var väldigt torr och kliade. Även innan jag slutade med schampo brukade jag bara tvätta håret en eller två gånger i veckan, men varje gång jag gjorde det blev mitt hår väldigt fluffigt och frissigt, och hårbotten kliade så mycket, säger hon i videon.

Angelina berättar att hon har tunna hårstrån men att hårt är tjockt för att hon har så pass mycket hår. Det är också ganska lockigt, något som blivit mer framträdande sedan hon slutat med schampo.

Annons

Det var hennes pojkvän som först tipsade henne om att sluta tvätta håret. När de blev tillsammans kunde de se att de hade väldigt lika hår, och han berättade att han inte använt schampo på åtta år – då det gjorde håret torrt och frissigt.

Inte använt schampo på ett år

Nu när Angelina inte tvättat håret med schampo på ett år så har hon bara bra saker att säga om sin hårrutin.

– Hittills har jag bara sett fördelar och inga nackdelar med att inte använda schampo, säger hon och fortsätter:

– Mitt hår känns så mycket friskare nu. Hårbotten kliar aldrig, mitt hår är aldrig torrt. Att klippa håret hjälpte helt klart, men mitt hår känns så återfuktat hela tiden, det känns väldigt hälsosamt och jag har haft väldigt trasigt hår så länge jag kan minnas, säger hon.

Efter att ha klippt av sina slitna längder till en fräsch page mår Angelinas hår bättre än någonsin. Nu när hon duschar så använder hon bara balsam och hårmask, som hon främst fokuserar i längderna. Hon masserar också skalpen för att stimulera hårväxt och för att det ska kännas som att håret rengörs ordentligt trots avsaknad av schampo.

– Jag har alltid kämpat med att få håret att se hälsosamt och glansigt ut, och sen jag slutade med schampo har mitt hår känts mer hälsosamt än någonsin.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
SE OCKSÅ: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg
Annons