Artikeln innehåller reklamlänkar
Ansiktsmister som skyddar din hy från datorskärmen

Efter en hel dag framför datorskärmen eller smartphonen blir hyn torr och glåmig. Det blåa ljuset från skärmarna, HEV-ljus, High Energy Visible light, finns även i vanligt dagsljus. Men det strålar även ut via datorskärmar, mobiler och surfplattor. Det blå ljuset går djupare in i huden än UV-strålning, men utan att man blir solbränd eller får sveda.

HEV-ljuset kan ge rynkor

Personer som långtidsexponeras för HEV-ljus kan få pigmentfläckar och rynkor, ett fenomen som även går under namnet screen face. Det blåa ljuset tränger djupt ner i huden och bryter ner kollagen vilket i sin tur gör att huden åldras i förtid eftersom spänsten försvinner.

Ansiktsmister som skyddar

Ett sätt att minska på det blå ljuset är att använda produkter med antioxidanter, såsom till exempel C-vitamin som stoppar de fria radikalerna. Förutom att välja en dagcreme med spf kan du bygga på skyddet under dagen med en fuktgivande ansiktsmist som du sprejar på ansiktet under dagen.

Somnifera root mist från Hydropeptide

ansiktsmist mot blått ljus från Hydropeptide

Ansiktsmist med indisk ginseng som återfuktar och skyddar huden, från Hydropeptide. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Superfruit hydrating mist från Beauté Pacifique

Ansiktsmist mot blått ljus från Beauté Pacifique

Fuktgivande mist med extrakt från lingon som skyddar hudcellerna och ger en energiboost, från Beauté Pacifique. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Antioxidant Hydrating Facial Mist från Indy Beauty

Ansiktsmist mot blått ljus från Indy Beauty

Veganska misten från influencern Therése Lindgrens Indy beauty innehåller hyaluronsyra, C-vitamin och antioxidanter som återfuktar och skyddar huden. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Fuktgivande ansiktsmist från Dr Sanna

Dr Sanna ansiktsmist

Ansiktssprej från Dr Sanna med naturliga fuktgivare med olivlövsextrakt och björkvatten som innehåller xylitol. Lugnar och skyddar huden. Läs mer och köp här.

Glow refresh hydrating mist från Lumene

Ansiktsmist från Lumene

Lumenes ansiktsmist från Valo Nordic C-serien innehåller C-vitamin och extrakt från hjortron som återfuktar huden och ger den ett fint glow. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Frankincense hydrating facial mist från Neal's Yard Remedies

Ansiktsmist Neals Yard remedies

Ansiktssprej med bland annat frankincense från Kenya och antioxidanter från marina alger som återfuktar och skyddar huden. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Balancing Rose Mist från Kora Organics

Kora Organics mist

Ansiktssprej med antioxidanter som återfuktar huden. Läs mer och köp här. (länk till Apotek Hjärtat)

Citylife facial mist från Oskia

Ansiktsmist från Oskia

Misten från Oska innehåller en välgörande cocktail av antioxidanter, koenzym Q10 och niaciamid som skyddar och återfuktar huden. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

The chok chok green tea ampoule mist från Tony Moly

Ansiktsmist från Tony Moly

Antioxidantrik mist från Tony Moly med extrakt från grönt te som tillför fukt och skydd. Läs mer och köp här. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Drops of youth – bouncy jelly mist från Body Shop

Vegansk ansiktssprej innehåller extrakt från edelwiessblomman som skyddar mot luftföroreningar och blått ljus och återfuktar huden. Misten lanseras den 19 januari hos Body Shop – läs mer om den här. (länk till Awin.com)

Läs mer:

Skönhetsredaktören: 9 bästa mascarorna 2020

Därför ska du aldrig tvätta ansiktet i duschen

Solkysst på några få timmar – 10 populära brun utan sol-produkter för ansiktet