Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: 9 bästa mascarorna 2020

10 jan, 2021 
1648449124
2021 har dragit igång lite smått men förra året är fortfarande färskt i minnet. Och det fanns trots allt en hel del ljusglimtar. En var på mascarafronten som bjöd på riktigt många fina nyheter. Här är mina favoriter.
Annons
Tips på fyra mascaror för känsliga ögonBrand logo
Tips på fyra mascaror för känsliga ögon

Stora borstar, tunna spiraler eller knasiga paddlar - om det var något område inom makeupen som visade på stor uppfinningsrikedom under 2020 så var det när vi kikar på utbudet av mascaraborstar. Trenden gick från megavarianterna till mer finmejslade alternativ. Jag hittade nya favoriter i båda läger.

Pro Lash Lift Mascara från Sweed Lashes var en svensk nykomling som blev senhöstens stora snackis. Den ger nämligen otroligt fin längd tillsammans med lyft från fransroten. "Borsten" ser lite annorlunda ut jämfört med traditionella mascaror då du här bara har en kam att jobba med. Det gör dock att du kan komma väldigt nära rötterna och svepa upp formulan fint samtidigt som längden stretchas otroligt snyggt. Man ska dock inte zickzacka med den. Kamma istället och du får så fin effekt, då går den att bygga i flera lager. I början kan man också behöva dra av lite formula för att det inte ska bli för mycket.

Pro Lash Lift Mascara från Sweed Lashes kostar 249 kr.

LIV från Idun Minerals ger härligt yviga fransar med massor av fyllighet. Borsten är av fibervariant men stråna sitter extremt tätt och den är något längre och rakare än en klassisk. Det här gör att finliret blir svårt att få till men jag tycker inte det gör något. Älskar den här lite oborstat flörtiga effekten. Formulan är extra skonsam tack vare rena mineraler och ska därför passa även dig med känsliga ögon.

LIV All-In-One Mascara från Idun Minerals kostar 219 kr.

Legit Lashes från Huda Beauty är mascaran som blev favorit hos mig och flera av mina skönhetsredaktörskollegor. Dy får två mascaror i en vilket gör att du fixa både volym, längd och böj på fransarna och välja om du vill ha en egenskap eller alla på en gång. Till din hjälp har du en borste i varje ände där den ena är svagt timglasformad med fiberstrån som fixar så fransraden blir rejält tät och fyllig och den andra har böjd bananform och plastpiggar som är toppen på att lyfta upp, förlänga och forma till. Den kammar också igenom fint, sitter bra och är ändå lätt att få av.

Legit Lashes från Huda Beauty kostar 339 kr.

Le Volume Stretch de Chanel är mascaran för dig som vill ha både elegant design och eleganta resultat. Den konformade borsten har 3D-printade plastpiggar formade likt en vriden spiral vilket gör att du verkligen kan komma åt, kamma igenom och separera snyggt för mycket städad volym. Där är också en sådan där modern reservoar i mitten av borsten, något jag brukat rygga för tidigare då jag tycker det laddas på alltför mycket formula. Det händer inte här, den är väldigt väl avvägd.

Le Volume Stretch de Chanel kostar 410 kr.

Space Black Mascara från Byredo ser häftig ut men är inte bara cool form. Designen har en funktion och det är att den ligger ovanligt skönt i handen. Och så är det lätt att få till snygga fransar med det såklart, även på undre fransraden. Borsten kan se lite fjuttig ut vid första åsynen men är också den en dröm för alla som vill ha full kontroll över sitt mascara-jobb. Här kan man bygga på i massor av lager för både längd och volym. Och den sitter extremt bra. Vill du ha böj? Då får du plocka fram franstången.

Space Black Mascara från Byredo kostar 415 kr.

Air Volume Mascara från L'Oréal Paris har en vispad formula vilket gör den både fluffigt härlig att måla med och faktiskt helt viktlös på fransarna, det är otroligt skönt. Borsten ser ganska traditionell ut med fiberstrån och rak form. Det är ingen genomkammande variant, här stryker du mer formulan över fransarna, för finlir får du välja en annan mascaran. Tuben är lite spännande, lformad som en vakuumförpackning och väldigt lätt vilket är toppen om du inte vill bära på för mycket vikt i din väska.

Air Volume Macara från L'Oréal Paris kostar 159 kr.

Mascara l'Obscur från Gucci är en pärla både för att den är så fin att se på och för att du kan använda den på flera sätt. Borsta på ett lager om du önskar en nätt vardagslook. Du får förstärkning men mycket naturlig. Så kan du även få till en snygg volymlook med elegant separerade och förlängda fransar genom att öka på antalet lager. Drömmer du om en mer modernt klistrig stil? En sådan där fransarna fastnar i varandra? Då avslutar du genom att dra med toppen på borsten rätt över fransraden.

Mascara l'Obscur från Gucci kostar 420 kr.

Diorshow Iconic Overcurl från Dior är en uppdaterad variant av märkets redan storsäljare. Här har den härligt krämiga formulan blivit än mer vårdande och hylsan fått sig en renovering och blivit en smula mer stilren. Vill du ha mycket längd är detta ett tips för effekten är toppklass. Som namnet antyder blir där även tjusig böj, så pass att det slår i mitt övre ögonlockshäng. Den är dessutom väldigt lätt att måla med, borsten är lagom stor med fiberstrån och böjd vilket jag föredrar. Gillar också att den finns i fler nyanser än svart vilket är ovanligt idag.

Diorshow Iconic Overcurl från Dior kostar 385 kr.

Climax Extreme från Nars var en av de senaste mascaralanseringarna 2020, en uppföljare till succén som bara heter Climax. Det här är en njutning för dig som gillar rejäla borstar, mycket formula, extrem svärta och lite rockigare effekt på fransarna. Och fort går det, ett par svep så har du festlooken fixad. I beskrivningen står det att den aldrig klumpar sig. Det stämmer inte men jag gillar ju det.

Annons

Climax Extreme Macara från Nars kostar 285 kr.

Knep för hur du får mascaran att sitta bättre? Kika här.

Annons