Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Årets bästa budgetsmink – prisvärt smink du måste testa

03 nov, 2022 
AvElin Fredlund
budgetsmink bäst i test
Hitta din nya beautyfavorit billigt!
Bra smink behöver inte vara dyrt! Vi har samlat några av våra mest prisvärda favoriter från butikerna just nu – som fungerar minst lika bra som de dyra produkterna.
Annons

Ibland vågar man kanske inte testa nytt smink av anledningen att det är för dyrt. Så behöver det inte vara! I dag finns det ett stort utbud inom smink och därmed många prisvärda alternativ som fungerar alldeles utmärkt. Vill du veta vilket budgetsmink som du faktiskt ska satsa på? Se våra favoriter nedan.

Bästa i test budgetsmink- i alla kategorier

Vi har samlat smink i alla kategorier under 239 kronor – som alla gör succé i necessären.

Scrolla ner för att läsa mer om produkterna.

Bäst i test: Årets bästa budgetsmink – hela topplistan med det bästa billiga sminket

Passa på att testa något utanför din comfort zone eller hitta en ny favorit bland produkterna nedan.

Budget Foundation

En bra foundation kan pigga upp huden och ditt utseende rejält! För mogen hy är det viktigt att ha en foundation som inte är för täckande eller matt och som återfuktar ordentligt. Se våra favoriter nedan.

Bästa budget foundation för torr hud, L'Oréal Paris – True Match Nude Plumping Tinted Serum

Denna lättarbetade foundation jämnar fint ut huden, täcker lagom, ser naturlig ut och sitter på hela dagen. Vad mer kan man önska sig av en makeupprodukt? Dessutom innehåller den hyaluronsyra som återfuktar i upp till 24 timmar. Läs mer och köp foundation här.

Annons
loreal true match foundation
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa budget foundation för lyster, Lumene – Natural Glow Fluid Foundation Spf 20

Lumenes prisvärda produkter specialiserar sig på hud i nordiskt klimat. Denna produkt ger ett vackert och naturligt glow som piggar upp och slätar ut även den tröttaste huden. Produkten, som är helt vegansk, innehåller bland annat nordisk björksav som är lystergivande och nordiska hjortron som är återfuktande. Läs mer och köp foundation här.

foundation lumene
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa billiga concealer, NYX – Bare With Me Concealer Serum

Kommer i 13 olika nyanser, vårdande concealerserum som har väldigt lätt konsistens. Täcker såväl mörka ringar som rodnad och torra områden, naturligt resultat. Lägger sig inte i linjerna! Innehåller bland annat grönt te som piggar upp. Köp Concealer Serum från NYX här.

Annons

Bästa billiga mascaran 2022

Volym, längd, färg, uthållighet – det finns många faktorer som avgör om en mascara är bra! Här listar vi de bästa budgetmascarorna 2022.

Bästa billiga mascara för längd, Maybelline – Sensational Sky High Mascara

Sensational Sky High Mascara har blivit en rejäl snackis på sociala medier och vunnit pris efter pris. Den tunna och mjuka borsten skapar rejält med längd på fransarna som sitter hela dagen. Mascaran fungerar bra för dig med kortare fransar eller känslig hy. Köp mascaran här.

Bästa mascara längd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa billiga mascara för volym, L'Oréal Paris – Volume Million Lashes

Denna mascara är ett måste i många personers necessär – och den har funnit med oss länge. Mascaraborsten har både korta och långa strån vilket maximerar volym samtidigt som det separerar fransarna. Passar alla fransar, långa som korta. Köp mascaran här.

Annons
bästa mascara volym
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

Bra billigt smink – våra favoriter

Fyll på sminkväskan med prisvärda produkter som går att använda varje dag. Här är favoriterna för hela ansiktet.

Bästa billiga ögonbrynspenna, Max Factor – Browshaper

Visst drömmer vi alla om en lättanvänd ögonbrynspenna som håller hela dagen? Här har du den! Pennan ger ett naturligt resultat och passar extra bra om du har glesa bryn som behöver några extra strån. Dessutom till ett superpris. Köp produkten här.

billig ögonbrynspenna
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

Bästa rouge billigt, Lumene – Natural Glow Blush

Skapa en frisk och härlig look genom att dutta lite rouge på kinderna. Detta fina från Lumene ger en naturlig känsla som är lika fin året om. Köp rouget från Lumene här (reklamlänk).

rouge bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mest prisvärda bronzer, IsaDora – Bronzing Powder

Detta bronzing powder är en klassiker i en förpackning som aldrig tar slut! Den populära produkten finns i en mängd olika nyanser och antingen som matt eller skimrande. Köp solpudret här.

isa dora bronzer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa billiga highlighter, BeautyAct by Kicks – Glow-Up Liquid Illuminator Pearl

Sminkbutikers egna märken är ej att underskatta! Denna fantastiska highlighter från omtycka BeautyAct kan duttas på kindbenen eller blandas i foundation för lite extra lyster. Köp highligher här.

Annons
Highligher kicks
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mest prisvärda läppstift, NYX – Lip Lingerie Push-up

Läppstiftet från populära NYX har mycket pigment, ser vackert ut på läppen och dessutom sitter det som berget! Stiftet går att fälla upp och ned och kan vässas för att bli extra lätt att applicera. Läppstiftet har en plumpingeffekt som gör att läpparna ser fylligare ut. Köp läppstiftet Lip Lingerie Push-up här (reklamlänk).

läppstift bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa läppglans budget, Maybelline – Lifter Gloss Ice

Detta gloss är krämigt utan att vara klibbigt, samtidigt som det återfuktar och håller hela dagen. Hur lyxig ser inte förpackningen ut för det otroliga priset? Köp läppglans från Maybelline här.

Annons
läppglans maybelline
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa billiga eyeliner, NYX – Epic Wear Liquid Liner

Denna otroligt prisvärda eyeliner har en djup svärta och tunn borste som gör den lätt att applicera. Eyelinern, som är speciellt framtagen av makeupartister, sitter på plats hela dagen utan att smeta. Köp produkten här.

nyx eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vanliga frågor om billigt smink

Tillhör du en av de personer som är osäker på billigare smink? Är du rädd att produkten inte ska hålla vad den lovar, eller är du osäker på vad skillnaden egentligen är mellan dyrt och billigt smink? Femina listar vanliga frågor och svar om budgetmakeup nedan.

Annons
smink budget bäst i test

Är billigt smink bra?

Det viktiga är inte vad som står på prislappen utan först och främst vad produkten innehåller, hur länge den håller och hur bra den passar för just dina individuella behov. Även om dyrt smink ofta håller en hög standard så kan det ibland vara själva märket som styr priset snarare än produkten i sig. Likt många andra gånger är dyrast är inte alltid bäst!

Är dyrt smink bättre än billigt?

Det beror på hur du mäter vad som är bra. Dyrt smink håller ofta en hög standard, till exempel i valet av ingredienser, vilket gör att det ur en objektiv synpunkt kan verka bättre. Med smink gäller det dock att hitta produkter som passar just dina behov, preferenser och din hudtyp.

Annons

Ibland kanske precis rätt färgton av foundation eller serum som framhäver din naturliga glow vara från ett dyrt märke, och ibland från ett billigt. Testa dig fram och var inte rädd att mixa med prisklasser!

Budgettips för smink

Det finns många andra sätt att spara in pengar när du köper smink. Tänk till exempel på att:

  • Köpa produkter som går att använda för flera syften- Till exempel ett läppstift som du kan använda som rouge eller en highlighter som ögonskugga.
  • Satsa på produkter som du kan använda ofta.
  • Köp en palett snarare än enstaka ögonskuggor – det är oftast mer prisvärt.
  • Missa inte sminkbutikernas egna märken som oftast kommer till bra priser.
  • Passa på att köpa när det är rea eller paketpris! Adventskalendrar är ett toppentips för att testa nya produkter.

Foto: TT

Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons