Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Parfymförsäljaren: Här är doften alla köper efter att ha luktat på den

02 nov, 2023 

Jean Paul Gaultiers dofter är lika klassiska som flaskan de kommer i, och under både tidigt 90- och 00-tal ville alla dofta Jean Paul Gaultiers parfym Classic. Men nu har en ny variant seglat upp som den mest hyllade och älskade!

Annons

Djungeln av parfymer är oändlig, och att hitta en doft som känns precis rätt kan vara svårt. Däremot finns det en doft som näst intill alla älskar, och som är otroligt populär i butiker med dofter. Jean Paul Gaultiers parfym La Belle (reklamlänk). En butiksförsäljare berättar på TikTok hur otroligt älskad denna parfym är.

– Jag ska berätta om min galnaste upplevelse som parfymförsäljare. En gång sprutade jag Jean Paul Gaultiers doft La Belle på en bit papp och la den vid kassan. Alla som kom in i butiken undrade vad som doftade så gott och sju personer köpte parfymen på bara några timmar, säger skönhetsexperten och parfymförsäljaren Emma på sin Tiktok.

Hon berättar vidare att hon under en tid gav bort prover just på denna parfym, och samtliga kvinnor, eller deras män, kom tillbaka för att köpa den stora varianten av La Belle-parfymen.

Många i kommentarsfältet håller med om bilden att parfymen är otroligt populär.

Annons

– Varje gång jag bär denna parfym kommer minst en person fram till mig för att fråga vad det är för doft, skriver en användare på Tiktok.

popularaste parfym jean paul gaultier la belle
La Belle från Jean Paul Gaultier har varit en otroligt populär parfym sedan den kom, och älskas av många! Klicka här för att köpa den!

Också hos Kicks hyllas parfymen och beskrivs med ord som "beroendeframkallande" och en person skriver: "Luktar underbart, får många komplimanger när jag bär den". Läs fler kommentarer hos Kicks här (reklamlänk).

Jean Paul Gaultiers parfymer – alltid populära!

Den hyllade parfymen har en doft av bergamot, päron, vetiver och lätta vaniljtoner. Dessutom är Jean Paul Gaultiers dofter kända för sina hållbara toner, som sitter kvar på din hud länge.

populara parfymer alla alskar jean paul gaultier
Jean Paul Gaultiers Classic slog ner som en bomb på 90-talet och älskas fortfarande av väldigt många. Läs mer om den här!

Flaskan ser ut som den klassiska kvinnliga torson som alla Jean Paul Gaultiers kvinnliga dofter kommer i, och alltid kommit i, men denna är något mer kantig med en något modernare look än den tidiga parfymen som lanserades och blev omåttligt populära redan under tidigt 90-tal. Då ville alla kvinnor ha parfymen Classic av Jean Paul Gaultier, som du kan läsa om eller köpa här (reklamlänk), och många män köpte den älskade (reklamlänk)manliga varianten Le Male. (reklamlänk)

Madonna jean paul gaultier
Jean Paul Gaultier skapade Madonnas ikoniska korsetter, ett plagg som efter det även fick stå modell för hans numera kultförklarade och populära parfymer.

Att det är just torson av en kvinna som fylls med hans parfymer är allt annat än märkligt. Korsetten och de kvinnliga formerna är synonym med just Jean Paul Gaultier, speciellt efter att han skapade Madonnas lika klassiska korsett under hennes turné Blond Ambition år 1990. Madonna, som redan då ska ha älskat Jean Paul Gaultiers modeuttryck, uppges ha skrivit ett handskrivet brev till designern, och bett honom hjälpa henne med plaggen under turnén. Ett samarbete som blev både hyllat och klassiskt, och satte Madonna på kartan som modig modeikon.

6 Artister som släppt sin egen parfymBrand logo
6 Artister som släppt sin egen parfym
Annons