Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 bästa bronzer-valen för mogen hy

20 jul, 2021 
vacker solkysst kvinna i vinden
Glöm gamla tiders trista solpuder - den nya generationens skönt vårdande varianter är lätta att applicera och får mogen hy att stråla av naturlig solkysst lyster.
Annons
Så fixar du festsminkningenBrand logo
Så fixar du festsminkningen

Solpuder är en kategori som utvecklats så mycket på senare år och numera är ordet bronzer en bättre beskrivning. Den enkla anledning är att så mycket som kan göra huden lite fint solkysst faktiskt inte är puder. Idag finns allt från flytande droppar till krämiga stick att sätta soltonen med. Och det är just det som är fint för alla oss med mer mogen hy. De här nya varianterna är betydligt mer smickrande om du är en smula torr och rynkig då de smälter ihop så fint med den egna huden och hudtonen och ger en glöd som ser ut att komma från insidan. Ja, åtminstone från huden själv och inte från en produkt. Välj gärna en produkt som ger lyster utan att glimra och glittra för den mest naturliga finishen. Här är fem vi gillar.

Annons

Plånboksvänlig bronzer

prisvärd hudvårdande bronzer

Murumuru Butter Bronzer från Physicians Formula är en modern klassiker till förvånande liten peng. Den ser ut som ett puder men har en krämig konsistens som är väldigt lätt att arbeta in och den innehåller dessutom vårdande ingredienser som fettsyror och vitaminer. Här finns fyra nyanser att välja mellan.

Murumuru Butter Bronzer från Physicians Formula kostar 220 kr och den finns här (reklamlänk).

Lystergivande bronzer

krämig puderbronzer med mycket lyster från caia

Bronzer från Caia har även den en ljuvligt krämig puderformula som verkligen smälter in så fint i huden och förutom solig ton får du här bra med lyster. Det är snällt pigmenterat vilket gör att du kan få lite ton om du önskar men det går också att dra på med fler lager för mer tydlig effekt. Det finns hela fem nyanser - från Digue som passar dig med ljus hy till Bora Bora som är ljuvlig på en mörkare hudton.

Annons

Bronzer från Caia kostar 325 kr och den finns här (reklamlänk).

Lyxförpackas bronzer

sammetslen bronzer i lyxförpackning

Lyxigt solpuder i vackraste dosan hittar du hos Gucci. Poudre de Beauté Éclat de Soleil kostar en slant men du får mycket för pengarna, asken innehåller hela 12 gram, det är spegel i locket och en fin liten borste som ligger på nedre botten. Konsistensen är inte lika krämig som de två ovan men pudret så finmalet, sammetslent och lätt lystrigt att det ändå är busenkelt att få till en riktigt lyxig finish. Även här finns fem nyanser som passar från ljus till riktigt mörk hy.

Annons

Poudre de Beauté Éclat de Soleil från Gucci kostar 625 kr och den finns här (reklamlänk).

Flytande bronzer

solkysst hudvårdslyx från rms

Master Radiance Base från RMS Beauty i nyansen Deep in Radiance är en multifunktionell highlighter med hudvårdande ingredienser och härligt solkysst effekt. Du kan använda den både under och över foundation för att ge huden en varmare lyster men också helt för sig själv på partier du vill ge en solkysst känsla. Det finns också en ljusare variant som inte blir lika solkysst men ändå gör huden strålande vacker.

Annons

Master Radiance Primer från RMS Beauty kostar 350 kr och den finns här (reklamlänk).

Hudvårdande bronzer

smart bronzerstick som ger transparent solkysst lyster

Nästan fuktigt solkysst blir huden när du sveper Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier i nya färgen Brulée över kindbenen. Formulan är transparent så den smälter ihop med dig egen hudton vilket ger en ultranaturlig effekt och nyansen är bronsigt guldig vilket ger värme. Precis som flera andra här så innehåller formulan en hel rad med vårdande och välgörande växtoljor, huden ser också mer välmående ut när man använder det. Finishen blir vackert glänsande utan att se det minsta glittrigt ut. Sticket är supersmidigt att ha med i väskan för kunna addera lite mer solkyssar under dagen.

Lit Up Highlighter Stick i Brulée från Westman Atelier kostar 560 kr och det finns här.

Annons