Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa bronzer just nu – skönhetsredaktörens val

20 maj, 2024 
Puder, droppar eller krämiga stift – aldrig har det varit så enkelt att få till en snyggt solkysst och härlig look. Vi tipsar om våra favoriter och guidar till vilken variant som framhäver din sommarfärg bäst.
Annons
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

Längtar du efter solkyssta kinder finns det mycket att ta hjälp av numera. Från att vi bara hade solpuder går det nu att ge huden värme med allt från krämiga stift till flytande droppar. Det är bra på flera sätt, dels för att du kan få exakt den formula du gillar att jobba med men också för att du kan anpassa efter din hudtyp. Dessutom finns inte bara en nyans på hyllan, du har en hel palett av bruna toner med olika undertoner vilket gör det enklare att få den där perfekta färgen som smälter ihop med din egen för en helt naturligt solkysst look.

Annons

Kräm eller puder – vilken bronzer passar dig?

Första steget är att välja vilken typ av ­konsistens du vill ha. Gillar du formulan blir det lättare att använda den. Men det finns också några saker som kan vara bra att tänka på. Det första är hudtyp. Är du torr blir en kräm eller droppar bäst, du får det lättare snyggt. En fetare hud fungerar bra med puder men även droppar kan bli fint. Med det sagt så har produkterna haft en otrolig utveckling. Många puder har krämiga eller gel-liknande konsistenser med återfuktande ingredienser som gör att de faktiskt också är fina även om huden är åt det torrare hållet. Och en del moderna stift blir till puder när de landar på huden.

Så hittar du rätt nyans på solpuder

Utbudet av färger har verkligen exploderat när det kommer till solpuder och du kan hitta allt från bronzers som passar riktigt blek hud till de som lyfter även en djup mörk hudton. Det går helt enkelt att hitta sin perfekta bronzerfärg idag. Med puder är det viktigare att du hittar exakt rätt för den mest smickrande effekten medan droppar och krämer ofta är lite mer förlåtande. Du vill att din bronzer ska se ut som den färg din hud skulle ha fått i solen. Och det kan verkligen se olika ut från person till person, inte bara på grund av utgångsläge utan också hur vår hud reagerar i solen. Därför är just hudton viktigt här. Utgå från din egen och gå ett par steg mörkare för en naturlig look. Men även underton spelar in och också här finns mycket att välja mellan.

Annons

Så hur ska du veta? Fundera hur din hud blir när du solat. Brukar du få en gyllene solfärg? Då har du troligen varm underton. Blir du mer röd eller rosa? Då har du antagligen en kallare underton. När sommaren varit igång ett tag kan du behöva byta upp dig någon ton eftersom huden får mer och djupare färg.

Bästa solpuder

Här är skönhetsredaktörens favoriter för bronzer i puderform.

All Hours Hyper Bronzer, Yves Saint Laurent

Årets stora hit är exklusiva All hours hyper bronze från YSL med Cassandra-loggan på locket. Den har en ganska mjuk pigmentering vilket gör det tunna finfördelade pudret otroligt lätt att lägga jämnt samt tona ut i kanterna. ANNONS Läs mer och köp det här.

all hours hyper bronzer från YSL
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Shimmering Mineral Bronzer, Idun Minerals

Bronzer i Midnattssol från Idun Minerals är ett subtilt skimrande solpuder i hållbar förpackning som är lätt att bära med i väskan och perfekt för resa. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons
bronzer midnattsol från idun
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sunkissed Blush, Art Deco

Solpuder och rouge i ett får du i sammetslena Sunkissed Blush Limited Edition från Art Decos sommarkollektion. Färgerna är valda för att passa ihop men såklart kan användas var för sig. ANNONS Läs mer och köp det här.

sunkissed blush från art deco
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Natural Bronze Glow, Dior

Härligt solpuder i lyxförpackning bjuder Diors Natural Bronze Glow på, här får du fyra nyanser att svepa på huden för solkysst lyster, tydligare konturer och glöd till kinderna. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Beautiful Skin Sun-kissed Glow Bronzer, Charlotte Tilbury

Lyxiga Beautiful Skin Sun-kissed Glow Bronzer från Charlotte Tilbury ser ut som puder men har en ljuvligt krämig känsla när du börjar arbeta med den och ger riktigt fin lyster utan att det ser ut som disco. ANNONS Läs mer och köp det här.

Beautiful Skin Sun-kissed Glow bronzer från Charlotte Tilbury
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

Bästa flytande bronzer

Föredrar du en flytande bronzer? Här är de bästa varianterna.

Glotion Natural Glow Enhancer, L'Oréal

Riktigt fin under foundation är nya vårdande snackisen Glotion Natural Glow Enhancer från L'Oréal som ger naturligt strålande och solkysst känsla. ANNONS Läs mer och köp det här.

glotion från L'Oréal
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sculpt Tape Contour, Tarte

Sculpt Tape Contour från Tarte är dryg bronzer på tub med liten kuddapplikator på toppen som gör det enkelt att placera färgen precis där solen träffar huden. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa krämbronzer

Om du hellre vill applicera en bronzer i krämform gör du rätt i att spana in dessa varianter.

Good Apple Bronze & Sculpt Balm, KVD

Good Apple Bronze & Sculpt Balm från KVD har två högpigmenterade, lättblandade och lena krämer under locket, en perfekt kombo om du både vill ha solkysst och skulpterad effekt. ANNONS Läs mer och köp den här.

good apple bronze and sculpt från kvd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

The Wonder Stick Bronze & Contour, Hickap

The Wonder Stick Bronze & Contour i Golden Truffle från Hickap är en favorit som växer ju mer vi använder den. Stiftet har en lättarbetad krämformula som blir till elegant puder när det landar på huden och det sitter väldigt bra. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons
the wonder stick från Hickap
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Matte Bronzer, Hickap

Prisbelönta snackisen Matte bronzer i färgen Baked från Milk makeup är ett smidigt litet stift du till och med kan ha på fickan. Formulan är bra pigmenterad och färgen går lätt att bygga på för mer intensiv effekt. ANNONS Läs mer och köp det här.

matte bronzer från milk makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons
Annons