Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Skönhetsredaktören: Här är sommarens trendigaste färg

13 maj, 2024 
kvinna med persiko-toner i makeupen
Förra året var det jordgubbe, i år tar persika över stafettpinnen i sminkväskan som trendfärg – lättburen, smickrande och piggar snabbt upp looken.
Annons
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Inspiration från saker som stoppas i munnen har varit hett på sminkfronten det senaste året. Det som började med glazed donut-nails har sedan dess passerat både latte, mocha och strawberry makeup. Men nu är det dags att gå vidare. Och på samma tema är det en ny frukt som inspirerar: persika.

Peach fuzz (färgen, inte det där fjunet som sitter i ansiktet) är enligt Pantone "Color of the year" 2024. Och vi har inte bara sett den på catwalken – färgen flödar just nu in på sminkdiskarna. Kul, då nyanserna från den här färgpaletten passar otroligt bra nu när sommaren närmar sig. De är lättburna, smickrar de flesta hudtoner och ger en fräsch känsla till looken.

Annons

Vem passar i toner av persika?

Persikotoner är smickrande för de allra flesta men vissa nyanser är mer passande för specifika undertoner. Har du kall underton är de mer rosiga eller mjölkiga snyggast, medan varmare hudtoner går fint ihop med gula och kopparfärgade nyanser.

Bästa tipsen för att få in toner av persika i din makeup-look

Persika är en mjuk och lättillgänglig färg som är enkel att smyga in i makeupen. Använd på läpparna, locken eller kinderna för en subtil och fräsch färgklick. Här kommer några tips på hur du kan använda den trendiga färgen i din makeup:

apricotmakeup skapad av macs makeupartister
MAC

1. Persikotoner på kinderna

Oavsett vilken makeup du har i övrigt – lite flytande rouge i persika på kinderna kommer att pigga upp och ge looken en friskhet.

Annons

2. Ögonskugga i persikonyanser

Med en skugga som skimrar i persika mitt på ögonlocken kan du också öppna upp blicken utan att det syns vad du gjort.

3. Allt i ett

Vill du skapa en riktigt romantisk känsla? Då kör du persika på allt för en modernt skir och monokrom look. Det binder ihop allt väldigt fint.

4. Olika nyanser

Vill du få din ögonfärg att poppa? Arbeta med nyanser av persika på locken och mixa gärna med brun kajal och brun mascara för en soft look.

5. Mixa och matcha

Du kan lyfta fram toner av persika med turkos eller lavendel, det ger en snygg kontrast. Färger som matchar naturligt och ger en mjuk effekt är gula, gyllene, rosiga och bronsiga nyanser.

6 makeupfavoriter med persiko-ton

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Med nya och lyxiga Glow Maximizer från Dior kan du ge huden vacker glöd under foundation men den flytande formulan går lika fint att ha för att fixa lyster till kindben och dekolletage. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons
Blush Tape Liquid Blush i Nude Peach från Tarte
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Snabbt och lätt sätter du färg på kinderna med Blush Tape Liquid Blush i Nude Peach där du får en fiffig kuddapplikator på toppen att tona med. ANNONS Läs mer och köp den här.

Nudestix i Nude Peach
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Krämigt stift att svepa på färg med, elegant matt finish och en liten behändig borste i andra änden får du med Nudestix smarta All-Over Face Blush Color i Nude Peach. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons
glow play blush i that's peachy från MAC
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.MAC

Prisbelönt rouge är Glow Play Blush i That’s Peachy från MAC som ser ut som puder men har härlig studs i kakan och ger naturlig lyster på huden. ANNONS Läs mer och köp det här.

Infinity Lip Gloss i Pastel Peach från LH Cosmetics
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mjuk glans och mjölkigt persikotonad finish får du med LH Cosmetics behagliga och vårdande Infinity Lip Gloss i Pastel Peach. ANNONS Läs mer och köp det här.

Annons
Brightening CC Palette från By Terry
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fyra krämiga, vårdande, dryga och färgkorrigerande puder hittar du i By Terrys exklusiva Brightening CC Palette som kan användas till rouge, bronzer, highlighter och skugga, och är smidig att ta med sig. ANNONS Läs mer och köp den här.

Annons