Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya snabbkuren som ger ditt hår exklusiv glans

15 mar, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografaverie woodard/unsplash
Drömmer du om lyxig glans på stråna lagom till vårsolen lyser finns nu smart hemmakur att spana in.
Du får otrolig lyster på bara några sekunder.
Annons
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

Nu när vårstrålarna börjar visa sig är det inte bara dammråttor och smutsiga fönster som kommer fram i ljuset. Många upptäcker att håret tappat all glans under vintermånaderna. Vad göra? Testa den nya raketsnabba hårkuren som ger riktigt fin lyster på bara några sekunder!

Lättanvänd hårskölj

OI Liquid Luster heter underverket från Davines, en välkomponerad sköljvätska du använder efter schamponeringen i duschen. Det enda du egentligen behöver tänka på är att krama ut så mycket vatten som möjligt innan du applicerar det. Sedan är det bara att fukta längderna med vätskan och krama igenom så att den blir ordentligt fördelad. Har du kortare hår räcker det med 20 ml, längre hår behöver ungefär 40 ml. Du kan läsa mer om OI Liquid Luster och köpa den här (reklamlänk).

Annons
Davines OI Liquid Luster

När det är klart sköljer du igenom håret och har sedan i balsam. Vill du fortsätta med samma underbara doft som sköljvätskan har så finns sköna OI Conditioner från samma märke. Läs mer och balsamet och köp det här (reklamlänk).

Davines OI Conditioner - balsam

Så funkar det

OI Liquid Luster innehåller olja från roucouplantan (även känd som annatto) och kardonväxten. Både dessa ger massor av fin glans samtidigt som håret blir väldigt följsamt. Men nyckeln här är att formulan också har en dos AHA-syra vilket stänger fjällskiktet vilket gör att ljuset studsar bättre på ytan som ser blank, slät och lyxigt glansig ut.

Annons

Oavsett om du fönar håret eller inte så blir det betydligt glansigare. Men vill då få en riktig wow-effekt så blir skillnaden väldigt stor om du också blåser håret torrt. Tänk på att rikta luften i hårets växtriktning när du blåser det och använd alltid värmeskydd. Det finns till exempel i OI All in one Milk från Davines, ett multifunktionellt leave-in balsam som är smidigt, vårdande, har samma älskade doft och ger en än mer polerad effekt. Även den innehåller roucou-olja. Du kan läsa mer om OI All in One Milk och köpa den här (reklamlänk).

Davines Oi All in one milk

Frisörens tips!

Hur ofta ska du köra med det här lystergivande vattnet? Enligt Anette Tyche, frisör och utbildare på Davines, kan du använda det varje tvätt.

– Jag brukar dock tänka att jag kör med det när jag vill ha håret extra fint, precis som jag lägger ner extra tid på makeupen då jag ska på fest.

Annons