Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa nattmaskerna - favoriterna som piggar upp huden när du sover

13 mar, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
kvinna som sover
Fixa skönhetssömnen med de här smarta kurerna.
Annons
10 kändisar som kämpat med acneBrand logo
10 kändisar som kämpat med acne

Drömmer du om att vakna till en hy full av lyster? Önskar du att huden var både pigg och härligt plumpad när du kikar i spegeln på morgonen? Det kan faktiskt ordnas! En nattmask är som den bästa skönhetssömn på burk och det finns många olika alternativ att välja mellan. Här guidar vi till den nattmask som passar just dig och din huds behov allra bäst.

Nattmask för trött & glåmig hy

nattmask från maggie by kakan

Vill du ha en nattmask med lite bett i ska du slå till på den här behagligt krämiga nyheten. Den innehåller en mix av syror och exfolierande enzymer som kickar igång hudens egna funktioner samtidigt som du blir av med dammiga döda hudceller och får en dos fukt. Effekten är en lenare, fräschare och mer lystrig hud.

Annons

Nyckelingredienser: Glykolsyra, mjölksyra, salicylsyra, enzymer från granatäpple samt sheasmör, hyaluronsyra och ett sockerkomplex.

Night Mask från Maggie by Kakan kostar 440 kr/100 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Nattmask som plumpar

nattmask från shiseido

Den här spännande formulan med små gula gulor är en ljuvlig gel som är otroligt lätt att applicera och som smälter in i huden. Den ger också rejält djup återfuktning samtidigt som huden känns ordentligt plumpad, pigg, jämnare i tonen och fräschare när du vaknar. Den är vegansk och förpackningen hållbart framtagen, locket är delvis tillverkat av risskal.

Nyckelingredienser: Yuzu, fruktvatten från äpple och glycerin.

Annons

Waso Beauty Sleeping Mask från Shiseido kostar 435 kr/50 ml men du hittar den något billigare här (reklamlänk).

Nattmask som ger lyster

nattmask från mantle

Från svenska cannabeauty-märket the Mantle kommer den här lent citrusdoftande nattmasken med en ganska lättflytande cremeformula som gränsar till lotion. Den ger både lyster, en kollagenkick och har lugnande effekt på huden. Därför passar den allt från en trött mogen hy till en känslig hy.

Nyckelingredienser: CBD-olja, bakuchiol, hyaluronsyra och niacinamid.

Dream Mask från the Mantle kostar 750 kr/75 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Nyhet! Nattmask som ger mjukare hud

ansiktsmask från verso

Har du en torr och känslig hud? Då är den här ansiktsmasken en dröm. Den kan användas även på dagen men då formulan är rejält fyllig känns den toppen att bädda in huden med på kvällen och sedan låta ligga och göra gott en hel natt. Innehållet är barriärstärkande, gör huden rejält len och trollar bort alla torrhetsrynkor.

Annons

Nyckelingredienser: Ceramider, jästextrakt, sheasmör, allantoin och glycerin.

Nourishing Mask från Verso kostar 900 kr/100 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Nattmask som lugnar

nattmask från dr jart+

Är huden riktigt irriterad och känslig? Kanske har du varit sjuk och känner att den samtidigt blivit skör? Då ska du testa den här lindrande, lugnande och direkt rodnadsdämpande nattmasken. Förutom en rad vårdande ingredienser finns här också en liten dos silikon vilket är bra om du har en irriterad, känslig och kanske även skadad hud. Det ger nämligen ett skydd så att fukten stannar i huden samtidigt som det hindrar dåliga ämnen att ta sig ner i sprickor och liknande som en mycket irriterad hud ofta har.

Annons

Nyckelingredienser: Centella asiatica, glycerin, niacinamide, probiotika trehalose och dimetikon.

Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask från Dr Jart+ kostar 429 kr/110 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Nattmask som piggar upp

nattmask från elemis

Vill du ha något ljuvligt svalkande på kvällshuden så är denna toppen. Det känns som att den sköna och luftiga gelformulan sänker temperaturen med flera grader. Den doftar dessutom fräscht fruktigt och ger huden välgörande prebiotika, en stor dos fukt och viktiga essentiella fettsyror. En mycket trevlig helhetsupplevelse helt enkelt som får dig att vakna till en piggare spegelbild.

Annons

Nyckelingredienser: C-vitamin från camu camu, bananblomsextrakt och kakaosmör.

Superfood Midnight Facial från Elemis kostar 589 kr/50 ml och du hittar den här.

Nyhet! Nattmask för torrisar

nattmask från kiehl's

Den här multifunktionella nyheten är mycket spännande. Den ser ut som en salva när man tar bort locket och du ska värma formulan på rengöringsbalm-manér på huden. Den smälter snabbt av massagen till nästan en oljeliknande formula som verkligen smälter ihop med huden. Masken stärker barriären, återställer fuktbalansen och fyller på med näring. Den är väldigt trevlig på en torr hy som är betydligt lenare och finare lagom till väckarklockan ringer. Perfekt om huden kommer i obalans när vädret växlar.

Nyckelingredienser: Squalane, glykoprotein och propanediol.

Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask från Kiehl's kostar 349 kr/100 g och den finns här (reklamlänk).

Så använder du en nattmask

Börja din kvällsrutin som vanligt med rengöring och ansiktsvatten men hoppa över serum och nattcreme och använd masken i deras ställe.

Annons