1:03

Efter reklamen: Fem skönhetstrender vi helst glömmer

(1:03)

Händerna är kroppens mest utsatta hud just nu och för att hålla dem mjuka behöver de både fukt, näring och skydd flera gånger om dagen. Därför är det bra att bygga upp en liten handkrämsgarderob med olika varianter som du kan ha i väskan, vid sängen och i köket för att smidigt och snabbt kunna smörja in. Här har vi valt ut fyra nyheter som är bra på flera olika sätt.

Ekologisk handkräm

ekologisk och närproducerad handkräm från björk & berries

Ekolyx-märket Björk & Berries gör inte bara handkräm med en perfekt avvägd formula som är rik men ändå går snabbt in i huden. I nyrenoverade Hand Cream finns också riktigt härliga dofter från några av märkets mest populära serier: Never Spring, White Forest och det senaste dofttillskottet Fjällsjö. De smarta och snygga tuberna är perfekt i handväskan och det veganska innehållet bjuder på välgörare som ekologisk havtorn, aloe vera, kamomill och björkextrakt.

Hand Cream från Björk & Berries kostar 180 kr/50 ml och den finns bl a hos Åhléns.

Handkräm med solskydd

Händerna blir inte bara torra och för tidigt åldrade av allt handtvättande. De är dessutom extra utsatta för solen vilket gör att det lätt uppstår pigmenteringar. Den här rika och vattenresistenta krämen skyddar brett mot UVA och UVB med både fysikaliskt och kemiskt solfilter samtidigt som niacinamid motverkar fläckar och jämnar ut hudtonen. Här finns också björkbarksextrakt, glycerin, squalane och fikonkaktus för fukt.

Moisturising Anti-Aging & Anti-Pigmentation Hand Cream SPF 25 från Ultrasun kostar 129 kr/75 ml och finns på Skincity.

Här är mascarafärgen som smickrar din ögonfärg mest

Handkräm som motverkar ålderstecken

handkräm som motverkar ålderstecken

Avancerad hudvård är inte längre bara något du hittar i produkter för ansiktet. Aktiva och bevisat effektiva ingredienser har t ex letat sig in i handvården, som Super Anti-Aging Hand Cream från Dr Barbara Sturm med ceramidkomplex som stärker barriären, extrakt från tusensköna som jämnar ut hudtonen, hyaluronsyra som binder fukt och extrakt från mangostan och kvitten som motverkar fina linjer.

Super Anti-Aging Hand Cream från Dr Barbara Sturm kostar 649 kr/50 ml och den finns bl a hos Skincity.

Handkräm i pumpflaska

ekologisk handkräm i praktisk pumpflaska

Elder är namnet på ny kollektion från Varbergs-baserade ekolyx-märket L:a Bruket. Här ingår allt från handtvål och handskrubb till en härlig handkräm som kommer i tre storlekar, bl a en rejäl och praktisk pumpflaska som är perfekt att ha vid diskhon. Ingredienserna är från naturen och doften en frisk mix av citrus och fläder.

Hand Cream Elder från L:A Bruket kostar 450 kr/240 ml och den finns bl a hos Åhléns.

Trassel, tovor & andra hårproblem – så löser du dem!

Mer läsning

Femina