Artikeln innehåller reklamlänkar
margot robbie i vackert blå fransar

Skådespelerskan Margot Robbie med elektriskt blå fransar på filmpremiär.

David Buchan/REX
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Vilken färg på mascara använder du? Svaret på den frågan är nästan uteslutande svart. Och du ska självklart måla dig med färger du själv gillar och trivs i. Men visste du att en liten färgkorrigering här kan göra stor skillnad för intensiteten på din egen ögonfärg, öppna upp blicken och ger mer krisphet till den vita delen av öga? Det är också ett perfekt sätt att pigga upp både looken och humöret på. Nu börjar det också hända saker på den här fronten, utbudet blir större och om man får tro vad som trendar på TikTok så kommer vi snart se mycket mer färgglada fransar på stan är tidigare. Kolla här.

Skönhetsredaktören: Tre smarta knep som får ögonmakeupen att sitta bättre

Snabb färglära

Kalla nyanser, som blått, grönt och lila, ger en fin kontrast till bruna ögon. Dessa får också hasselnötsbruna ögon att få än mer djup och kan göra blå eller gröna ögon mer intensiva.

Mascara i varmare nyanser, t ex vinröd eller plommonlila, ger mer djup till bruna ögon men du får tvärtom större kontrast mot hasselnötsbruna som blir klarare men också kan börja dra åt lite mer grönt.

Ljusa klara färger på mascara, t ex babyblå, orange eller bubbelgumsrosa, har en annan slags effekt. De trollbinder tack vare att de är så annorlunda och verkligen sätter ögonen i blickfånget. Det blir en oväntad och kul färgklick helt enkelt.

Budgetmascaran som säljer slut överallt – därför är den populär

Blå mascara

blå mascara från dior

Diorshow Iconic Overcurl Mascara i Blue kostar 395 kr och finns här (länk till Åhléns).

Lila mascara

lila mascara från yves saint laurent

Volume Effet Faux Cils Mascara i Fashinating Violet från Yves Saint Laurent kostar 375 kr och finns här (länk till Kicks).

Brun mascara

brun mascara från l'oreal

Age Perfect Mascara i Deep Brown från L'Oréal Paris kostar 159 kr och finns här (länk till Åhléns).

Grön mascara

grön mascara från shiseido

ControlledChaos MascaraInk i Emerald Energy från Shiseido kostar 370 kr och finns här (länk till Åhléns).