Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa hårprodukterna under 200 kronor – stort test

19 jan, 2023 
AvJessica Blockström Hember
FotografShutterstock/TT
Kvinna fixar håret.
Är det lite luftigt på kontot? Eller gillar du kanske bara att göra ett klipp? Tack vare nya spännande teknologier och smarta lösningar måste det inte kosta skjortan att investera i hår. I dag finns riktigt bra produkter att hitta även för en mindre budget.
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Hårproffsets bästa budgettips!

”Heatless curls! Du skapar fina lockar utan värme. Det behöver inte kosta någonting alls och det är dessutom skonsamt för ditt hår. Jag gör det med antingen morgonrocksskärpet eller med strumpor. För att få lätt stadga så sprayar jag saltvattenspray i torrt hår och rullar sedan upp det. Efter ungefär 1,5 timme är det klart så du behöver inte sova med det. Det finns mängder av tutorials att titta på om du är sugen på att testa.”

Emelie ”hairtalkbyemelie” Johansson, frisör.
Emelie ”hairtalkbyemelie” Johansson, frisör och ­influerare.

Skönhets-redaktörens tips!

”I stället för att föna håret torrt och på så sätt göra av med en massa dyr el så snurrar jag upp det i en mikrofiberduk efter duschen. Det får håret att torka snabbare än en frotté­handduk, är snällare mot stråna så det blir mindre friss och det är betydligt behagligare än att gå ­omkring med en tung blöt handduk av bomull.”

Annons

Hårvård för liten kassa

Volumizing shampoo och conditioner från Aco.
Volumizing shampoo och conditioner från Aco.

1 Väldoftande Volumizing är ny hårvårdsduo från Aco där du får återfuktande effekt, starkare strån och fin fyllighet tack vare ­pantenol och risprotein. Ca 129 kr/st.

Micellar Shampoo från Kristin Ess.
Micellar Shampoo från Kristin Ess.

2 Skönt rengörande formula när hårbotten strular är djupren­görande schampot Micellar Shampoo från Kristin Ess som skonsamt lyfter bort smuts och gamla stylingprodukter utan att göra huden här torr. Det har dessutom fint stärkande effekt på skadade strån. Ca 179 kr/296 ml.

Annons
schampo och balsam från The Rituals of Karma.
Schampo och balsam från The Rituals of Karma.

3 Sommar i duschen blir det med schampo och balsam från The Rituals of Karma. Den här serien skyddar mot UV-ljus, bevarar hårfärgen och lockar fram fin glans. Ca 139 kr/250 ml.

Elvive Extra­ordinary Oil Sublime Detangle Leave-In Spray från L’Oréal.
Elvive Extra­ordinary Oil Sublime Detangle Leave-In Spray från L’Oréal.

4 Elvive Extra­ordinary Oil Sublime Detangle Leave-In Spray från L’Oréal är den blommigt doftande balsamsprayen som dämpar friss och ger lyxig glans. Ca 59 kr/200 ml.

Annons
Shine Ampli­fying + Awapuhi schampo och balsam från Maui Moisture Hair Care.
Shine Ampli­fying + Awapuhi schampo och balsam från Maui Moisture Hair Care.

5 Shine Ampli­fying + Awapuhi från Maui Moisture Hair Care är glansboostande hårvårdsduo i generösa flaskor. Du får saftig doft och exotiska ingredienser som ingefärsblomma, kokosolja och tiare. Ca 179 kr/385 ml.

Squalane Refreshing Dry Shampoo från Indy Beauty.
Squalane Refreshing Dry Shampoo från Indy Beauty.

6 Torrschampot Squalane Refreshing Dry Shampoo från Indy Beauty fräschar inte bara upp håret. Den lätta formulan innehåller veganskt keratin som ger starkare strån med finare struktur. Ca 129 kr/200 ml.

Annons
Dry Spray Texture & Volume Björn Axén.
Dry Spray Texture & Volume Björn Axén.

7 Underbar spray när du vill puffa upp håret, har väldigt glidigt hår som du vill sätta upp eller önskar den där ”dagen efter tvätten”-känslan är Björn Axéns prisvärda Dry Texture & Volume. Den bjuder på betydligt mer kvalitet än vad prislappen säger. Ca 160 kr/200 ml.

Super Strong Hairspray från Proffs.
Super Strong Hairspray från Proffs.

8 Vill du hålla håret på plats är klassiska hårsprayen Super Strong Hairspray från svenska Proffs toppen. Du får en rejäl mängd som räcker länge och du behöver inte slösa tid på att leta, den rosa flaskan syns på lång väg. Ca 55 kr/400 ml.

Annons
Hårkurer från Maria Nila.
Hårkurer från Maria Nila.

9 Smarta små hårkurer på tub har Maria Nila lanserat. Booster Masque finns i sex varianter där du väljer efter behov, till exempel Head & Hair Heal om hårbotten strular eller Sheer Silver för klarare och kallare ton till blonda eller gråa strån. Ca 99 kr/50 ml.

Dream Curls Deep Conditioner från John Frieda.
Dream Curls Deep Conditioner från John Frieda.

10 Känns lockarna lite trötta behöver de fukt och näring. Precis det ger Dream Curls Deep Conditioner från John Frieda. Den här hårinpackningen innehåller bland annat abyssinianolja och behöver bara tre minuter för att fixa bättre studs och definition till dina lockiga strån. Ca 119 kr/ 250 ml.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons