Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Bästa inpackningen för blont hår

17 feb, 2021 
Börjar dina blonda strån se ut som ledset gräs? Då är det hög tid att ge en rejäl boost med hjälp av en inpackning. Här är fem nya favoriter i lyxklass.
Annons

Sju av tio behandlingar på salong innefattar någon slags blekning och två av tre kvinnor i Europa har någon gång gjort håret ljusare. Det finns alltså väldigt många blonda hår därute och även om de ser olika ut så har de en sak gemensamt - det här håret kräver mycket vård för att hålla sig fint, helt och fräscht. Där är en inpackning en viktig pusselbit. Den senaste tiden har det lanserats flera nya varianter för olika blonda behov, något som gör det enklare att skräddarsy vården hemma så det verkligen passar just ditt hår. Kolla här!

Nya Blond Me från Schwarzkopf Professional bygger på teknologier som både får ihop trasiga bindningar inne i stråna och som bildar nät över fiberstammarna så de hålls samman bättre. Här har man verkligen anpassat vården efter olika förutsättningar, du hittar t ex All Blondes Rich Mask som passar dig med ett kraftigare och kanske lockigt hår då den bl a innehåller marulaolja och ett proteinkomplex som tillsammans gör håret både mjukare och glansigare.

All Blondes Rich Mask från Schwarzkopf Professional kostar 289 kr/200 ml.

Hos Kérastase hittar du lyxiga Masque i serien Blond Absolu Cicaextreme som passar ett försvagat, tunt och poröst blont hår. Nyckelingredienser är två olika hyaluronsyror som tillsammans med olja från Edelweiss fuktbombar, stärker fibrerna och ger en slätare glansigare yta.

Annons

Blond Absolu Masque Cicaextreme från Kérastase kostar 500 kr/200 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Oribes Gold Lust är en klassisk serie som ger lyxkänsla både för sin formula, doft och effekt. Här finns Transformative Masque framtagen för ett överbehandlat blont hår. Inpackningen innehåller bl a vårdande extrakt från baobab, vitt te och jasmin som ger intensiv näring och massor av glans och du kan låta den sitta i länge om du vill.

Gold Lust Transformative Masque från Oribe kostar ca 775 kr/150 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Så nära en salongsbehandling du kan komma får du om du kör Olaplex tvåstegs-kur. Den passar alla kemiskt behandlade hår men är lite extra bra just för mycket slitna och blekta strån. Här används först den flytande No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment som fördelas tills den genomfuktat ett torrt och otvättat hår. Den ska sitta själv i tio minuter. Efter det adderas masken No. 3 Hair Perfector ovanpå. De får verka ihop i ytterligare 10 minuter. Kuren förvandlar torra, lite tuggummisega och oelastiska strån till tydligt blankare och fräschare.

Annons

No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment och No. 3 Hair Perfector från Olaplex lanserades som ett kit men köps idag var för sig. De kostar 349 kr/100 ml resp 315 kr/100 ml och räcker till flera behandlingar. Hur många beror på hur långt ditt hår är. Dem kan du köpa här. (reklamlänk)

Vill du fräscha upp den blonda eller gråa tonen så den blir kallare lanserar Shu Uemura en spännande inpackning i sin nya serie Yubi Blonde. Anti-Brass Purple Balm innehåller svala violetta pigment tillsammans med pionextrakt och ger därför också både vård och snygg glans. Den har fin effekt på bara fem minuter, använd dock bara någon gång i veckan, inte mer.

Yubi Blonde Anti-Brass Purple Balm från Shu Uemura kostar 515 kr/200 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

(FEMINA) Så skyddar du ditt hår i kylan - 5 vårdande tipsBrand logo
(FEMINA) Så skyddar du ditt hår i kylan - 5 vårdande tips
Annons