TV: Se 5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du
0:55

Efter reklamen: TV: Se 5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du

(0:55)

Augusti har redan bjudit på mycket regn runt om i landet, och med hösten runt hörnet kan vi nog räkna med mer av den varan. Och med regn och hög luftfuktighet kommer det lena hårets fiende – frissigheten.

Att ha hår som blir frissigt och flygigt är något många tampas med på daglig basis, och ibland kan det kännas hopplöst svårt att få bort.

– När det är fuktigt ute så är det mycket vatten i luften, och eftersom håret är poröst, så absorberar det fukten. Det får sedan håret att svälla upp och bryta sig loss från sin form, säger hårexperten Anyea Garrido till Refinery29.

Men det finns saker man kan göra för att få bukt på frissigheten. Precis som med smink och annan skönhet så är sociala medier-appen Tiktok stället att gå till för att bli överöst i tips och trix även gällande hår. Många tipsande videoklipp nämner saker som att byta till ett örngott av silke och tvätta håret med balsam istället för med schampo – men på senaste tiden är det två knep som har spridits mer än några andra.

Jennifer Lopez visar upp hårförvandlingen

Så får du bukt på frissigt hår – omtalade knepen

I ett klipps lyfter man att använda sig av så kallade torktumlardukar, eller ”dryer sheets”, som är vanligare i USA än i Sveirge. Torktumlardukara är gjorda för att användas till att göra tvätten mjukare och få mindre statisk elektricitet i torktumlaren. I den virala videon, som har setts över 2,5 miljoner gånger, visar tjejen hur hon använder dukarna på sitt hår, och de snabbt blir glansigare och mindre frissiga.

Ett annat knep som har blivit viralt kommer från hårstylisten Matt i New York, som visar hur han får bort friss med hårspray och hushållspapper. Han sprejar hårspray i handflatan och pressar ner frisset, sedan fäster han hushållspapper över området med en hårklämma och väntar en stund.

@mattloveshair

yes, this one looks crazy, but it’s actually super useful 🙌🏻 #flyawayhair #hairhacks #frizzyhair

♬ oops! - Yung Gravy

3 snabba sätt att behålla sommarglöden på huden

TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

No embed code for tiktok

Mer läsning

Femina