kvinna på vallmoäng

1:14

Efter reklamen: Titta in i de svenska kändisarnas lyxiga lantställen

(1:14)

Du smörjer ansiktet, kroppen är också skyddad och kanske du även har en solspray till håret. Men hur ser det ut på läppfronten? Huden här är supertunn, den blir snabbt torr och det är inte bara oskönt. Du får svårare att använda läppstift och på sikt åldras huden fortare. Så vad är lösningen? Enkelt - läppbalsam med SPF.

Det finns massor av fina varianter att välja mellan, både med och utan färg. Läppbalsam med SPF är dessutom enkelt att svepa på utan att du behöver spegel och de flesta färgade låter din egen läppton lysa igenom vilket ger ett mer naturligt resultat. Här är våra favoriter.

Sugar Tinted Lip Treatment SPF 15, Fresh

läppbalsam med välgörande socker från fresh

Den här klassikern innehåller både fuktbindande socker och antioxidanter som boostar solskyddet. Det finns i en transparent version men också i 10 tonade varianter. Vi gillar verkligen de röda som är toppen för alla som tycker det är livet med en rejäl dos färg.

Sugar Lip Treatment SPF 15 från Fresh kostar 319 kr och det finns här (reklamlänk från Apprl).

5 bästa solskydden med mineralfilter

LipDrink Lip Balm SPF 15, Jane Iredale

läppbalsam från Jane Iredale

Det här läppbalsamet har en mer vaxig formula än många andra men lägger sig ändå mjukt tack vare härligt välgörande oljor från t ex avokado och morot. Det finns i 6 nyanser, från riktigt ljusa till mer djupa och täckande samt i en transparent version. Koffein ger en lite plumpande effekt. Och det doftar så härligt fräscht av citron och apelsin.

LipDrink Lip Balm SPF 15 från Jane Iredale kostar 169 kr och det finns här (reklamlänk från Apprl).

Butterstick Lip Treatment SPF 30, Kiehl's

läppbalsam med högt solskydd och smörig formula

Som namnet antyder är det här ett riktigt härligt smörigt läppbalsam som smälter in i läpparna och kokosoljan i formulan gör dem riktigt mjuka. Det ger också en rejäl dos med solskydd och de mörkare nyanserna har ordentligt tryck i pigmenten.

Butterstick Lip Treatment SPF 30 från Kiehl's kostar 199 kr och det finns här (reklamlänk från Apprl).

Retinol på sommaren - bra eller dåligt? Vi reder ut.

Infinity Lip Glow SPF 15, LH Cosmetics

läppglans som ger fuktig finish

Det här är ett rykande färskt och riktigt härligt läppbalsam från det svenska makeupmärket. I den smidiga tuben får du en mjuk formula som ger snyggt återfuktade glans. Det finns i tre nyanser som alla ger en jämnare yta och naturlig färgförstärkning.

färgerna på LH Cosmetics läppglans

Infinity Lip Glow SPF 15 från LH Cosmetics kostar 199 kr och det finns här (reklamlänk från Adtraction).

Sun Soft Lips SPF 25, ACO

rosaskimrande läppbalsam med högt solskydd

Lätt rosaskimrande är det här ikoniska läppbalsamet med len gelformula som får läpparna att se jämnare, fräschare och snyggare ut. Och så blir de verkligen behagligt mjuka. Det är så enkelt att bara svepa på var du än är och formulan är dessutom vattenresistent. Solskyddet är också högt så perfekt om du tänkt vara i solen en bra stund. Det innehåller bl a bivax och är därför inte veganskt.

Sun Soft Lips SPF 25 från ACOs kostar 60 kr och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Mer läsning

Femina