picnic med vänner

4:02

Efter reklamen: Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

(4:02)

Hoppa tillbaka några år och solkrämer med mineralfilter var en ganska knepig historia. Huden fick ofta en vit slöja och konsistensen var rätt trög och därför svår att sprida ut snyggt. Så ser det inte längre ut. De nya solkrämer med mineralfilter som lanserats de senaste månaderna ger ett högt och bra skydd samtidigt som de är riktigt trevliga att använda. Så varför kan det vara bra att välja den här typen av solskydd? De fungerar mycket likt kemiska filter men har en något mer reflekterande egenskap. Många med känslig hy upplever också att det är mindre irriterande med mineralfilter. Här är några av våra stora favoriter.

All-Physical Lightweight Wrinkle Defense SPF 30, Dr Dennis Gross

solskydd med halvmatt finish

Den här oljefria solskyddskrämen innehåller en mix av mineralfilter och naturliga antioxidanter som boostar solskyddet och har lugnande effekt på huden. Här får du en formula som smälter bra in och ger en fräscht matt finish. Den funkar fint under makeup. Bonus också för att den går att använda både kring ögonen och läpparna!

All-Physical Lightweight Wrinkle Defence SPF 30 från Dr Dennis Gross kostar 595 kr/50 ml och finns här.

Invisible Physical Defence SPF 30, Dermalogica

solskydd med mjukgörande effekt

Det här sköna och parfymfria solskyddet är näst intill viktlös på huden. Samtidigt som det ger ett bredspektrat skydd har det också mjukgörande och återfuktande effekt vilket stärker huden och gör att det står emot solens strålar bättre. Det innehåller bl a hyaluronsyra, arganolja och extrakt från matcha-te.

Invisible Physical Defence SPF 30 från Dermalogica kostar 529 kr/50 ml och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Retinol på sommaren - bra eller dåligt? Vi reder ut.

Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 30, Lumene

solskydd med lyster

Det här är en hybrid mellan solskydd och dagcreme som doftar härligt men milt av citrus och förutom fukt får huden också en väldigt fin lyster. Hemligheten är en liten dos av C-vitamin från hjortron.

Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 30 från Lumene kostar 269 kr/50 ml och finns här (reklamlänk från Adtraction).

Sheer Physical Protection SPF 50, Exuviance

solskydd med lätt tonad formula

Här får du en mycket lättflytande solskyddsprodukt som ger ett riktigt högt skydd men också en snabbt utjämnande effekt då formulan är mjukt tonad. Man har använt en mix av de två mineralfiltren titandioxid och zinkoxid tillsammans med märkets stjärningrediens glukolaktan, en PHA-syra som binder fukt och stärker barriären. Mer hudvårdande ingredienser är grönt te och E-vitamin

Sheer Physical Protection SPF 50 från Exuviance kostar 459 kr/50 ml och finns här (reklamlänk från Apprl).

Bästa solskydden med lätt färg att välja till sommaren

Calm Mineral Moisturizer SPF 30, Paula's Choice

solskydd för känslig hy

Har du blandhy som lätt får plitor av solskydd eller kämpar du med rosacea? Då är det här en favorit. Många med de här problemen upplever att produkter med kemiska solfilter irriterar huden. Calm Mineral Moisturizer är en lätt och återfuktande dagcreme som lugnar rodnader och dämpar irritationer samtidigt som den ger ett bra skydd. Den ger också en fräscht matt finish. Här finns grönt te, glycerin, panthenol, kamomill-extrakt samt aloe vera som komplement till det fysikaliska filtret.

Calm Mineral Moisturizer SPF 30 från Paula's Choice kostar 399 kr/60 ml men går också att köpa i praktisk minitub för 139 kr/15 ml. Du hittar den här (reklamlänk från Apprl).

Utvald läsning

Femina