Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Årets bästa mascara - skönhetsredaktörens favoriter

26 dec, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografaleks/pexels
Här är nyheterna på mascarahyllan som fixar drömfransarna
Annons
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tidernaBrand logo
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

Flörtigt förlängda, fylligt täta eller elegant böjda - det finns en mascara för alla önskemål och tillfällen. Det här året har dessutom bjudit på några riktigt bra nyheter som ger finfina fransar. Här är favoriterna som sticker ut bland lanseringarna de senaste 12 månaderna.

Lash Idôle, Lancôme

volymgivande mascara från lancome

Årets mest hyllade av proffsen är denna suveräna mascara med med smart utformad plastborste med tätt sittande piggar som inte bara kammar igenom för elegant finish. Den sprider också ut fransarna fint och ger dem en snygg böj. Den avsmalnande toppen gör att du också kan komma åt precis överallt. Formulan bygger fantastisk volym utan att det blir klumpar, den sitter otroligt bra och håller sig fräsch i tuben väldigt länge.

Annons

Lash Idôle Mascara från Lancôme kostar 295 kr/9 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Lash Sensational Sky High, Maybelline

förlängande mascara från maybelline

Mascaran som gjorde succé på Tik Tok och sålde slut igen och igen. Håller den för hajpen? Absolut. Den långa smala borsten ger svepande fransar trots att formulan är så otroligt lätt att den knappt känns. Sitter bra gör den också och priset är toppen. Det enda problemet är hur du ska få tag på den.

Lash Sensational Sky High Mascara från Maybelline kostar 159 kr/7,2 ml och finns just nu till ännu bättre pris här (reklamlänk).

Annons

Magna Water Magic, Idun Minerals

mascara från Idun som tvättas av med vatten

Den här veganska och vårdande favoriten är ett toppenval om du vill ha en mascara som ger fin volym och samtidigt är lätt att tvätta av. Du behöver bara vatten och det behöver inte ens vara varmt för att formulan ska släppa. Det gör att den passar väldigt bra även för dig med känsliga ögon eller känslig hy runt ögonen. Den är rikt pigmenterad och plastborsten med lite kortare piggar separerar bra. Som bonus får du ett generöst innehåll och man har dessutom tänkt extra på att minska på förpackningen som ett del i märkets hållbarhetsarbete.

Annons

Magna Water Magic från Idun Minerals kostar 199 kr/13,5 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Darkstar Mascara, Pat McGrath

lyxig volymmascara från pat mcgrath

Inte någon finlirare men desto mer maffig volym får du med den här lyxliraren som ger feta festfransar. Den timglasformade borsten har tätt sittande fiberstrån som täcker varenda frans med sin fylliga gelliknande formula som sitter otroligt bra så fort den torkat. Du kan dessutom bygga på flera lager om du vill ha en mer rockig look.

Annons

Darkstar Mascara från Pat McGrath kostar 439 kr/13 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Supra Lift & Curl, Clarins

mascara från clarins som ger böj

Årets märkligaste borste hittar du på den här mascaran. Förutom att den är böjd så har den en förstärkt topp. Formen gör både att du får en snygg kurva på dina fransar, att de sprids ut tjusigt och du kommer åt för att ge volym även på de som sitter längst in. Vi gillar också att formulan är riktigt vårdande vilket är toppen om du har lite sköra fransar eller kanske gjort fransförlängning och behöver ge dem en boost. Dessutom ser den gröna färgen på hylsan till att man snabbt hittar denna humörhöjare i sminkväskan.

Annons

Supra Lift & Curl Mascara från Clarins kostar 325 kr/8 ml och du hittar den här (reklamlänk).

10 Seconds High Impact Volume, Isadora

mascara från isadora i blått

Det här är inte en ny mascara men favoriten från förra året har 2021 kommit i flera varianter för dig som gillar att dra blickarna till ögonen. Det här är en av de mest prisvärda vattenresistenta mascarorna på marknaden med en skönt elastisk formula som går att bygga på. Nu kan du dessutom få både volym och härlig färg i några snabba svep då den klassiska svarta fått sällskap av mascara i grönt, brunt och blått.

Annons

10 Seconds High Impact Volume Mascara från Isadora kostar 149 kr/9 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Stay Volume, Lumene

volymmascara från lumene

Borsten på Lumenes senaste mascaranyhet ser kanske inte mycket ut för världen men här får du oväntat mycket och snygg fyllighet med liten ansträngning. Vi gillar att man kan komma nära fransrötterna vilket både ger intensivare blick och ett lättare lyft. Den går att bygga på för än mer volym och sitter väldigt bra även i ruskväder. En perfekt vardagskompis till mycket bra pris.

Stay Volume Mascara från Lumene kostar 179 kr/9 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Annons