Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Tre smarta knep som får ögonmakeupen att sitta bättre

21 feb, 2021 
Mascara som kladdar, skuggor som smular och kajalpennor som stökar till sig - låter det bekant? Då är det dag att testa de här enkla tipsen som ser till att allt håller sig på plats tills du bestämmer dig att tvätta bort det.
Annons

1.

Problem: Många upplever att mascaran löses upp under dagen och kladdar av sig på benet under brynen eller hamnar under ögonen som en svart skugga. Det beror ofta på att fransarna inte är helt rena när du borstar på mascaran, då släpper den lättare. Det kan vara allt från gammal makeup till din ögoncreme som är boven bakom problemet.

Lösning: Ta lite micellärvatten på en bomullstuss och dra över fransarna innan du börjar med ögonmakeupen. Får du lätt glansiga ögonlock kommer även ett tunt lager hudtonad ögonskugga att motverka att fettet löser upp färgen på toppen av fransarna.

Annons

Plånboksvänlig, effektiv och snäll mot huden är Biodermas ikoniska micellärvatten Sensibio H2O. Det kostar 255 kr/500 ml. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

2.

Problem: Blir kajalen kladdig efter bara någon timme? Det är en fet produkt och feta produkter rör sig av värmen från huden.

Lösning: När du väl fått pennan på plats tar du ögonskugga i samma färg och lägger ovanpå med hjälp av en tunnare skuggborste eller eyeliner-pensel. Det fäster det feta och får det att sitta på plats.

Annons

Smoky Eye Liner Brush från Laura Mercier gör det lätt att få skuggan precis ovanpå pennstrecket men kan också användas om du vill fixa en sotig look. Ca 320 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

3.

Problem: Lägger sig skuggan i globvecket på ögonlocken? Eller hamnar den under ögonen framåt lunch? Trots att många ögonskuggor idag har fantastiska formulas som går på jämnare än gamla varianter så kan man ju inte sluta röra på ögonen och ögonlocken vilket skakar liv i skuggan. Om du inte fäster även den.

Annons

Lösning: Investera i en ögonskuggsprimer. Den fungerar precis som en tapetprimer, dvs jämnar ut huden på locken och får färgen att fästa bättre. Skönhetsredaktörens favorit är Urban Decays klassiker Original Potion som även finns i en Anti-age variant. Den kostar 240 kr. Den kan du köpa här. (reklamlänk)

Sex steg till en perfekt basBrand logo
Sex steg till en perfekt bas
Annons