Artikeln innehåller reklamlänkar

1.

Problem: Många upplever att mascaran löses upp under dagen och kladdar av sig på benet under brynen eller hamnar under ögonen som en svart skugga. Det beror ofta på att fransarna inte är helt rena när du borstar på mascaran, då släpper den lättare. Det kan vara allt från gammal makeup till din ögoncreme som är boven bakom problemet.

Lösning: Ta lite micellärvatten på en bomullstuss och dra över fransarna innan du börjar med ögonmakeupen. Får du lätt glansiga ögonlock kommer även ett tunt lager hudtonad ögonskugga att motverka att fettet löser upp färgen på toppen av fransarna.

Bästa inpackningen för blont hår

Plånboksvänlig, effektiv och snäll mot huden är Biodermas ikoniska micellärvatten Sensibio H2O. Det kostar 255 kr/500 ml. Den kan du köpa här. (länk till Apotek Hjärtat)

2.

Problem: Blir kajalen kladdig efter bara någon timme? Det är en fet produkt och feta produkter rör sig av värmen från huden.

Lösning: När du väl fått pennan på plats tar du ögonskugga i samma färg och lägger ovanpå med hjälp av en tunnare skuggborste eller eyeliner-pensel. Det fäster det feta och får det att sitta på plats.

Smoky Eye Liner Brush från Laura Mercier gör det lätt att få skuggan precis ovanpå pennstrecket men kan också användas om du vill fixa en sotig look. Ca 320 kr. Den kan du köpa här. (länk till Åhlens)

3.

4 nya budgetfynd till sminkväskan

Problem: Lägger sig skuggan i globvecket på ögonlocken? Eller hamnar den under ögonen framåt lunch? Trots att många ögonskuggor idag har fantastiska formulas som går på jämnare än gamla varianter så kan man ju inte sluta röra på ögonen och ögonlocken vilket skakar liv i skuggan. Om du inte fäster även den.

Lösning: Investera i en ögonskuggsprimer. Den fungerar precis som en tapetprimer, dvs jämnar ut huden på locken och får färgen att fästa bättre. Skönhetsredaktörens favorit är Urban Decays klassiker Original Potion som även finns i en Anti-age variant. Den kostar 240 kr. Den kan du köpa här. (länk till Kicks)

Proffstipset: Därför ska du alltid använda värmeskydd i håret

Sex steg till en perfekt bas
Slå på ljud
Mest läst