Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så bra är höstens nya mascaror – vi har testat

26 aug, 2023 
kvinna som testar höstens nya mascara
Längre, fylligare eller mer böjda - hitta mascaran som fixar drömfransarna.
Annons
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

Det verkar ha varit gynnsamt högtryck i sminklabben för den här hösten släpps ett helt pärlband med riktigt bra mascaror. Här finns nya stjärnor som ger långa vippiga fransar, mascaror som bygger härlig volym och du hittar även de som fixar förvånande elegant böj med fantastisk hållbarhet. Dessutom har de flesta också boostande effekt på dina fransar så att de går mer välmående ur makeuprutinen. Vi har testat oss igenom den senaste skörden av nya mascaror. Här är resultatet.

Annons

Bästa nya mascaran just nu

Klassiska 2000 Calorie från Max Factor har fått ytterligare en familjemedlem. Med Pro Stylist har man gjort ännu en mycket prisvärd mascara med böjd borste som formar och trycker ut fransarna mot sidorna och tätt sittande plastpiggar som kammar igen för en städad finish. Den finns i både svart och svartbrun, det senare perfekt om du vill hänga på höstens stora trend med bruna toner i makeupen.

2000 Calorie Pro Stylist från Max Factor kostar 169 kr/9 ml och den finns här. (reklamlänk)

Annons

Fan Fest Fanning & Volumizing från Benefit är ytterligaren en mascara där du får en böjd borste. Det härliga här är att den tillsammans med formulan fixar helt troligt snyggt böjda fransar. Tack vare borstens form trycks också fransarna isär och du får precis som namnet antyder en solfjädereffekt. Imponerande resultat som öppnar upp ögat och effekten sitter faktiskt så bra att denna mascara behöver krut för att du ska få av den. Inget mindre än en två fas-formula med olja kommer att hjälpa.

Annons

Fan Fest Fanning & Volumizing Mascara från Benefit kostar 359 kr/8,5 g och du hittar den här. (reklamlänk)

Coolaste designen på en mascara hittar du hos KVD vars nyhet Full Sleeve har fått en tatuerad look helt enkelt märkets image. Så lever innehållet upp till den snygga ytan? Definitivt! Fransarna blir både vackert långa, så fint böjda och perfekt separerade utan några som helst klumpar. Det är inte heller några problem att få av den när dagen är slut, formulan är en tub-variant som lossnar när du sköljer med ljummet vatten.

Annons

Full Sleeve Long & Defined Mascara från KVD kostar 310 kr/11 ml och den finns här. (reklamlänk)

Anastasias nya mascara Lash Sculpt ser vid första anblicken ut som en ganska traditionell variant med en smal fiberborste. Men den ger så fina fransar som framför allt blir väldigt långa och snyggt vippiga med elegant spridning. Den vårdande formula går också att bygga på i flera lager utan att fransarna klumpar ihop sig. Den veganska formulan är relativt lätt att tvätta av och består förutom pigment av biotin, kollagen och peptider som över tid ska ge starkare och längre fransar. Om det fungerar får vi se efter lite längre test.

Annons

Lash Sculpt Lenghtening & Volumizing Mascara från Anastasia kostar 285 kr/10 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Lengthening Mascara Lift & Curl från Babor ger verkligen riktigt fin längd på fransarna men vill du bygga på är det lite svårt att undvika klumpar. Du får en ganska smal spiralborste med traditionella fiberstrån som kommer åt från rötterna och mascaran är vegansk.

Lengthening Mascara Lift & Curl från Babor kostar 385 kr/9,5 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons