mörkgröna långa och välvårdade naglar

0:51

Efter reklamen: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

(0:51)

Nail Democracy dundrar inte bara på med nya salonger på flera ställen i Stockholm. I veckan har den nya nagelkedjan dessutom släppt egna produkter, fyra saker som är perfekta att ha hemma men också att stoppa i väskan.

Höstens starkaste hårtrender - snyggaste klippen och produkterna att använda

Genomtänka detaljer

Produkter att stärka och laga naglarna med, ta bort lack och sprita händerna.

Här hittar du nagelolja, remover i smart sk pullburk, handsprit och nagellim för snabbfix när olyckan är framme. Alla är enkla använda, snyggt stilrena, kommer i perfekt storlek för att kunna hänga med under dagen och de är väldigt prisvärda. Dyrast är Oil Me nagelolja och Remove Me dip in nagellacksremover som båda kostar 79 kr. Handdesinfektionen Sanitize Me med aloe vera samt nagellimmet Glue Me med smart liten pensel går på 39 kr/st.

Jag har testat hundratals handkrämer - det här är min favorit

Vikten av en bra remover

Det är lätt att tro att det inte spelar någon roll vad du tar bort ditt nagellack med. Men redan här lägger du grunden för hur dina naglar ska må och hur nästa lack ska sitta. För starka ingredienser torkar ut nageln och kan göra den porös medan färg, olja och parfym kan ge missfärgningar och lämna rester kvar på ytan så att lack inte håller lika länge. Remove me innehåller inte något av detta. När du ska ta bort ditt lack med den här burken stoppar du ner ett finger i taget, håller det där cirka 10 sekunder och vrider sedan runt. På så sätt löser du upp färgen och lacket lossnar lättare.

Proffset tipsar

frida selkirk på en av hennes salonger

Foto Sara Arnald

Så varför nagelolja? Så här förklarar Frida Selkirk, en av grundarna till Nail Democracy:

- Olja är bra att använda oavsett om du trivs i naturliga naglar eller om du går på salong och gör t ex gel. När du använder nagelolja varje dag håller du din egen nagel både stark och flexibel, vilket är en oslagbar kombination. Du motverkar att de lager som nageln är uppbyggd av separerar så du slipper ”skalning och skivning”. Och allt material som vi nageltjejer använder oss av när vi utför behandlingar håller och sitter fast mycket bättre på en frisk och stark nagel. Droppa över nagelbanden men också under varje nageltopp. Det gör du för att olja verkligen ska nå nageln.

Minuten som gör skillnad

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Frida tipsar också om att ta några sekunder till att massera in oljan.

- Massagen stimulerar tillväxten så det är verkligen en toppenbra sak att göra om du vill att dina naglar ska växa snabbare.

Du hittar de nya produkterna på Nail Democracys salonger som finns här.

Mer läsning

Femina