Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Har du använt samma plattång i flera år – då är det dags att byta

10 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Många av oss har haft samma plattång i flera år, och tänker att det är onödigt att byta ut den så länge håret blir platt.
Men det är dags att tänka om – i alla fall om du bryr dig om hur håret mår.
Så här borde du tänka för att ditt plattade hår ska må så bra som möjligt.
Annons
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre utBrand logo
5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

Minns du när du köpte din plattång? Om svaret är nej är det nog dags att byta. Det är lätt att tänka att plattången du har duger så länge håret blir platt, men riktigt så enkelt är det inte, åtminstone inte om du bryr dig om hur håret mår i längden.

Om du vill applicera samma omhändertagande inställning som du har till huden på ditt hår, så är det dags att släppa inställningen att ”ju varmare desto bättre”. De högsta temperaturerna i stylingen skadar håret, och behöver inte ens vara det som är mest effektivt.

Många plattänger har också ett bäst före-datum – efter fyra år börjar värmeplattorna spricka eller lossna, och värmen fördelas mindre jämt. Det kan göra att vissa delar av håret bränns extra mycket, medan andra delar inte får tillräckligt mycket värme överhuvudtaget och lämnar det håret vågigt.

Annons

Därför är det bra at byta plattång

Att därför investera i en välfungerande och modern plattång kan därför vara väl spenderade pengar, och bespara både ditt hår och ditt tålamod. När det kommer till plattänger är det tyvärr också så att det oftast är så att du får vad du betalar för – den billigaste modellen kommer inte vara lika skonsam mot håret som de dyrare varianterna är. En plattång kan också användas till många olika användningsområden, och när du väl köpt en du gilla kan du lika gärna använda den för att locka håret också.

Men går det att platta håret utan att skada det alls? Nej, det finns i alla fall inga garantier att håret inte slits i längden. Men med värmeskydd och en plattång som använder lägre värme så kan du i alla fall minimera slitaget på håret. Sen är det också viktigt att ta hand om håret, och regelbundet använda inpackningar för att håret ska må så bra som möjligt.

Källa: Mashable.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons