Artikeln innehåller reklamlänkar
Kvinna vacker hy

Lystergivande nattmask

Lägg en välgörande nattmask som avslutning på kvällsrutinen och vakna med superfin lyster. Det finns många härliga varianter som både fyller på med ingredienser som får huden att stråla och de som har en lätt exfolierande effekt, ett säkert sätt att locka fram mer glow.

The Dream Mask från svenska Mantle är vårens mest hyllade hudvårdsnyhet. Den lätt citrusdoftande och tämligen tunna formulan innehåller ingredienser som niacinamid, bakuchiol, hyaluronsyra, havtornsextrakt samt CBD från ekologiskt odlade hampablad. för att pigga upp huden så denna trötta tonårsmorsa plötsligt ser ut som hon precis kommit hem från en veckas välgörande spa-vistelse. Den fräschar upp, fyller på med plumpande fukt, har lugnande effekt och ger en förvånande dos lyster. Den kostar 750 kr och finns här (länk till Lyko).

Exfolierande ansiktsvatten

Få bort vinterns fnas och alla döda hudceller som samlats på hudens yta med hjälp av ett exfolierande ansiktsvatten. Du får effekt direkt, huden ser fräschare ut och dina andra produkter tas lättare upp. Är det starkare syror är mitt tips att använda vattnet som kur tills flaskan är slut och sedan låta huden vila några månader från just dessa syror. Men det finns nya alternativ som fungerar fint att ha varje dag.

Vårens 7 bästa dofter – skönhetsredaktörens guide

smart ansiktsvatten med snälla syror

Tämligen ny favorit på hudvårdshyllan är Medik8s Press & Glow som fungerar även för dig som använder produkter med A-vitamin och har smart pumpfunktion i toppen. Det är en mild exfolierare med bl a PHA-syra som stärker hudbarriären, drar till sig fukt och ger fräsch lyster. Den kostar 425 kr/200 ml och finns här (länk till Hudoteket).

Välgörande hudolja

Använder du hudolja för att motverka torrhet på vintern kan du ha nytta av den även när det inte är så kallt men på andra sätt. Några droppar som trycks in på kindbenen ger en nästan fuktig och hälsosam lyster.

lyxigt lystergivande hudolja

Dual Essence från Sensai är lyxig olja som ger hälsosam glöd till huden oavsett om du använder den som serum i rutinen eller som finish ovanpå makeupen. Den kostar 1659 kr/30 ml och finns här (länk till butik).

Så får du den nya osminkade looken - produkterna att välja

Primer med glow

Grunda med en lystergivande primer under din foundation. Det finns massor av bra varianter idag där du kan få allt från mer naturligt lysande hudeffekt till mer tydligt partyskimmer.

Born to Glow Illuminating Primer från NYX Professional Makeup ger både bra underlag för din foundation, håller makeupen på plats och adderar snyggt skimrande lyster. Den kostar 169 kr och finns här (länk till Åhlens).

Lyster på stift

Drömmer du om glow men utan glitter? Då ska du spana in de nya moderna highlighter-varianterna som lyser upp huden på ett supernaturligt sätt. Effekten blir bara en väldigt fräsch och återfuktad finish, som om du precis har fått den lyxigaste ansiktsbehandlingen. De är också enkla att använda, här behöver du nästan aldrig vara rädd för att överdosera.

lyster på stift

Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier ger dig precis den här effekt och är dessutom boostad med ingredienser som gör gott för huden. Smart att du också lätt kan ha med dig för snabb påfyllnad när du vill plussa på lystern under dagen. Här finns transparanta och lätt iriserande Lit, mjuka persikotonen Nectar och bronsiga Brulée som ger solkysst känsla. De kostar 560 kr och finns här.

Flytande highlighter

Använder du flytande foundation ger också en highlighter i flytande form fin effekt. De adderar skimmer och glitter i olika grad beroende på vilken du väljer. Du kan applicera med fingrarna eller med en så kalla duoborste där fibrerna är luftigare längst ut på toppen. Det senare ger en skirare effekt. En flytande highlighter kan du också mixa i din foundation eller i din bodylotion för extra glow. Börja med lite och addera mer om det behövs, du vill inte överdosera.

flytande highlighter

Invisible Illumination från Lumene är en älskad klassiker som får huden att stråla så fort den landar då den har en vårdande lättviktsformula som är lätt att arbeta in. Den kostar 299 kr och finns här (länk till Åhlens).

Fuktmist med specialeffekt

Avsluta makeupen med en snabb dusch av en återfuktande mist där man också adderat lystergivande pigment.

hudvårdande mist som ger mycket lyster

Pröva t ex nya Ginger Glow Finishing Mist från Makethemake som ger en magisk guldig slöja och samtidigt fyller på med lugnande bisabolol och skyddande antioxidanter. Den kostar 229 kr och finns här (länk till butik).

Mest läst