Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Zara lanserar eget sminkmärke – då kommer det hit

07 maj, 2021 
skuggpalett och läppstift från Zara Beauty
Zara har samlat ett team av superstjärnor på makeup och design när de utvecklat sitt nya spännande sminkmärke. Läs allt om det här.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

Klädkedjan Zara har nosat lite på skönhetssortimentet tidigare och redan i höstas inledde man ett samarbete med parfymhuset Jo Malone. Men nu tar man ett rejält grepp på makeup. Man har teamat upp med den legendariska makeupartisten Diane Kendal. Hon varit med och tagit fram en helt ny kollektion med produkter.

makeupartisten diane kendal backstage
Diane Kendal gör sin magi på en modell backstage under en visning för Marc Jacobs för några år sedan.

Zara Beauty består av allt från nagellack till ögonskuggspaletter och på läppstiftshyllan kommer det att finnas ett digert utbud av både färger, former och formulas. Det finns ett litet sortiment av verktyg. Däremot är där inga basprodukter som foundation och concealer till en början men det lär trilla i så småningom. En palett med tre highlighters finns dock med.

Annons
highlighterpalett från zara

Designen på produkterna är stilren med vita förpackningar utan någon synlig logga. Bakom den ligger supersnillet Fabien Baron och spännande här är att man faktiskt erbjuder refill till allt.

matt läppstift i knallrosa från Zara

Så hur är det med färgutbudet? Här finns produkter för den som bara vill ha en naturlig vardagsmakeup men också den som älskar att experimentera med färg och form. Men det har också varit viktigt att vara inkluderande, Zara Beauty ska vara makeup som passar alla.

Annons
nagellack från Zara

Priserna är såklart också väldigt inkluderande. Läppstiften kommer att kosta 79 kr, nagellacken 69 kr, skuggpalett 229 kr och om du köper refillpalett betalar du bara 159 kr. 12 maj är dagen då makeupen landar i butik, då lanseras Zara Beauty globalt.

Annons