Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna gör hudvård
3 hudvårdstips för dig med mogen hy
1:59

Efter reklamen: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Slå på ljud

Intensivt återfuktande essence, lugnande oljedroppar och rengöringen som gör att man längtar efter att få ta av sig sminket på kvällen. Det har kommit många nya stjärnor på hudvårdshyllan under årets första månader och flera för stressad hud, något många lider av efter månader av maskbärande. Här är nio nya favoriter som ger en fin boost till huden på lite olika sätt.

Serum för stressad hud

serum med probiotika
packshot.pro

Som att fylla huden med ett kallt och friskt glas vatten, så känns det när man smörjer in det lite gel-liknande serumet Minéral 89 Probiotic Fractions från Vichy. Det är framtaget för en stressad hud och förutom välgörande vulkaniskt vatten rikt på viktiga mineraler innehåller det probiotika och niacinamid vilket ger lugnande, utjämnande, stärkande, cellförnyande och balanserade effekt.

Minéral 89 Probiotics Fraction från Vichy kostar 389 kr/30 ml och finns här.

Ögoncreme som piggar upp

ögoncreme med utslätande effekt
Joshua Scott Photo

Vill du ha snyggt utslätande och uppstramande effekt kring ögonen har Peter Thomas Roth lyckats få till en otrolig produkt i Firmx Collagen Eye Cream. Den är riktigt härlig i konsistensen, en dröm att smörja in, och samtidigt ger den snabba och tydliga resultat när man kikar i spegeln.

Firmx Collagen Eye Cream från Peter Thomas Roth kostar 765 kr/15 ml och finns här (länk till Lyko).

Nya svenska produkten som fixar finaste sommarfötterna

Vårens mest hyllade solkräm

solkräm för ansiktet som ger extra fukt
Dorian Huet

Från Garniers solserie Ambre Solaire kommer en riktigt skönt återfuktand och oparfymerad solkräm. Anti-Dryness Super UV SPF 50+ bjuder inte bara på hög solskyddsfaktor. Här får du även en stor dos med glycerin och tuben är framtagen för att vara så klimatsmart som möjligt och är därför tillverkad delvis av kartong.

Ambre Solaire Anti-Dryness Super UV SPF 50+ från Garnier kostar 139 kr/50 ml och finns här (länk till Eleven).

Mysig mask för känsliga

ansiktsmask med honung

En riktigt toppenmask för torr och känslig hy är den djupt återfuktande och lugnande Honey Mask från nya märket I'm From... Trots att den har en milt exfolierande effekt så lyckas den även dämpa rodnader.

Honey Mask från I'm From... kostar 499 kr/50 ml och finns här (länk till butik).

Oljedroppar som stärker skör hud

lugnande hudolja

Clarins nya näringsrika, återfuktande och mjukgörande Calm-Essentiel Restoring Treatment Oil är som snäll bomull när huden är riktigt skör och känslig. Den kan användas varje dag men också som en kur i 10 till 20 dagar för att återställa en särskilt reaktiv hy. Den innehåller bl a extrakt från salvia som visat sig minska produktionen av molekyler som eldar på inflammationer samtidigt som det stärker huden och gör att den står emot irriterande ämnen lättare i framtiden.

Calm-Essentiel Restoring Treatment Oil från Clarins kostar 725 kr/30 ml och finns här (länk till Åhlens).

6 primers som ger dig extra glow – så använder du dem

Serum mot ålderstecken

serum som är effektivt mot ålderstecken

Time-Filler Intensive Wrinkle Multi-Correction Serum från Filorga är ny på så sätt att man i år lanserat en uppdaterad version av detta populära serum. Här får du en supermix av peptider, kollagenboosters och ingredienser inspirerade av så kallad meso-terapi. Den jobbar på allt från ytliga torrhetslinjer till djupare uttrycksrynkor och passar faktiskt även en lite känslig hy.

Time-Filler Intensive Wrinkle Multi-Correction Serum från Filorga kostar 775 kr/30 ml och finns här (länk till butik).

Solkrämshybrid med fräsch formula

uppiggande dagcreme med solskydd

Trots att Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 30 från Lumene innehåller ett mineralfilter så smälter den fint in i huden utan att lämna någon vit spöklik hinna. Den innehåller dessutom antioxidanten C-vitamin vilket boostar både huden och solskyddet. En väldigt smidig varje dag-creme för dig som vill ha både fukt och skydd i ett svep.

Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 30 från Lumene kostar 269 kr/50 ml och finns här (länk till Åhlens).

Drömskön rengöring

återfuktande och lyxigt rengöringsbalm

Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser från Dr Dennis Gross lanserades visserligen 2020 men precis innan jul så den får vara med här då det är en utomordentligt härlig rengöring. Den är sval och behaglig och får smuts och smink att smälta bort under fingrarna när du masserar den över huden. Lägg till lite vatten för att få den till en lätt mjölkig formula och du kan sedan lätt skölja av eller svepa bort med en tvättlapp. Bland de välgörande ingredienserna finns hyaluronsyra, alger, aloe vera och kiwi.

Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser från Dr Dennis Gross kostar 395 kr/150 ml och finns här (länk till Hudoteket).

Rejält återfuktande essence

rejält återfuktande essence

Essence är en kategori som fler borde upptäcka, dessa lätta droppar som går på djupet av huden. Ny här hemma är Advanced Snail 96 Mucin Power Essence från koreanska Cosrx. Precis som namnet antyder finns här snigelsekret, ett ämne som visat sig extremt bra på att återfukta huden, få fukten att stanna i huden och därför ge både bättre studs och lyster. Precis så gör detta och effekten märks av efter bara några dagar. Klappa in före du lägger på övrig hudvård.

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence från Cosrx kostar 279 kr/100 ml och finns här (länk till butik).

Slipp foundation – därför satsar så många på nya lättare skin tints

Mest läst