Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Tre sladdlösa stylers att satsa på

04 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografaverie woodard/unsplash
kvinna som fixar looken i backspegeln
Utan sladd på värmetången har du frihet att fixa frisyren hur du än står och var du än befinner dig - till och med i bilen.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Hetast i stylingvärlden just nu är värmeverktyg utan sladd. Med en laddad styler slipper du inte bara snubbelrisk. Du är inte beroende av att stå nära ett eluttag varje gång du ska fixa frisyren. Det har kommit en hel del nyheter den senaste tiden och flera är riktigt bra. Men det är inte säkert att allt passar alla. Jag har testat. Här är mina tips.

För den krulliga

plattång som är toppen för krulliga

Dysons snillrika Corrale är en riktigt dyrgrip, lite otymplig och ganska tung men så häftig i alla sina väl uttänkta detaljer. Tyvärr är den inte ultimat för dig med ett tunnare hår då den fungerar bäst att dra över en mer rejäl slinga hår. Men om du har kraftigt lockigt hår eller afrokrull och alltid drömt om rakt och glansigt, då är detta stylern att satsa på. Den är lyxig i både utförande och detaljer som t ex flytande plattor och du får inte bara önskad effekt. Den går att ställa in på flera temperaturer, vill du ha sladden i så fungerar det fint och den snurrar dessutom smidigt när du rör dig. Den är snällare mot stråna än traditionella plattänger och torkar inte alls ut det här ofta fuktfattiga håret på samma sätt som många andra. Med det sagt är det ändå viktigt att alltid grunda med värmeskydd. Laddad har du upp till 3o minuters sladdfri stylingtid.

Corrale från Dyson kostar 4990 kr och du hittar den här.

För den som vill fixa sköna vågor

Babyliss lanserade hela tre sladdlösa verktyg redan förra året och alla är riktigt bra. Dessutom ligger de på en rätt budgetvänlig prisnivå. Stylern och locktången fungerar precis som vanliga varianter och är lätt att manövrera. Med just denna styler kan du dessutom ganska enkelt göra lockar. Men det är ändå vågtången Cordless Wand som är favoriten. Det är helt enkelt otroligt mycket smidigare att fixa lockar över hela huvudet när man inte har en sladd att tänka på. Du kan dessutom lätt ha den stående på sminkbordet eller i badrummet för att bättra på lockarna i raketfart och skulle du vilja ta den med har du ett smidigt och värme-tåligt fodral att stoppa den i. Och du kan välja på tre temperaturer: 160, 170 och 180 grader. Laddad har du upp till 40 min stylingtid.

Annons

Cordless Wand från Babyliss kostar 1890 kr och finns här (reklamlänk).

För den som alltid är på språng

sladdlös styler i miniformat

Unplugged heter rykande heta stylern från GHD, en mindre variant så smidig att du lätt får ner den i handväskan. Den är enkel att hantera, plattorna är så där bra som de alltid är hos GHD och du får en jämn och bra värme på optimala 185 grader, temperaturen som behövs för att forma håret utan att skada det. Den passar bäst för dig som inte har ett jättesvall att styla då batteriet tickar upp fort. Perfekt dock för att fixa detaljer som lugg och snabba lockar kring ansiktet. Laddad har du upp till 20 min på dig. Unplugged finns både i vitt och svart.

Unplugged från GHD kostar 2999 kr och finns här.

Annons