Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Det är aldrig för sent att lära sig måla eyeliner

03 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt samt mathilde langevin/pexels
Skådespelerskan Zoe Saldana med en fin blå micro-vinge
Har du alltid drömt om en tjusig vinge vid ögonvrån men aldrig fått till det? Då ska du omedelbart kika på de här enkla tipsen!
Annons
10 modeller som visar att annorlunda är vackertBrand logo
10 modeller som visar att annorlunda är vackert

Det finns få saker på sminkhyllan som kan te sig så skrämmande som en eyeliner. Vare sig man drömmer om en liten klassisk Audrey Hepburn-vinge eller önskar sig en rockig Amy Winehouse-variant så är det många som aldrig ens provar av rädsla för att göra fel. Och det är ju knasigt. För det är både supersnyggt och inte så svårt som man kan tro. Men det är aldrig för sent att pröva.

audrey hepburn med klassisk vinge i Prinsessa på vift

1. Testa dig fram

Det första tipsets kan låta tråkigt men du måste öva. Det är ingen idé att göra ditt första cat-liner försök en timme innan en fest. Då är det mycket bättre att du prövar några gången när det inte står något i kalendern eller kanske helt enkelt testar innan du ändå ska sminka av dig för kvällen. Och kom ihåg - det är bara smink, det går lätt att tvätta bort.

Annons

2. Grunda för hållbarhet

ögonlocksprimer från lh cosmetics

Det andra tipset är att grunda med primer och en neutral ögonskugga för att minska risken att vingen smetas ut när du är klar och börjar blinka.

3. Ta stöd

Det tredje tipset är att ha några sekunders tålamod. Gör en guidelinje med en välvässad kajalpenna först. Ta stöd för armbågarna och arbeta sedan med små streck längs med övre franskanten, bind ihop strecken i slutet. Vet du inte var du ska dra din vinge? Öppna ögonen och gör en pytteliten prick där du vill att den ska sluta. Ta en pensel och sträck ut linjen från ögonvrån till pricken (eller från pricken till ögonvrån om det känns lättare). Fyll sedan i med eyeliner, flytande eller gel, ovanpå längs hela linjen. Och återigen - du måste inte dra hela i ett svep.

Annons
ergonomiskt utformad eyeliner

Favoriter att måla linjer med är lite längre men ändå lättkontrollerade filtspetsvarianten Eyeliner från Byredo som du hittar här, krämiga gelvarianten Long-Wear Gel Liner från Bobbi Brown som finns här (reklamlänk) och precisions-varianten ArchLiner Ink från Shiseido som finns här (reklamlänk).

4. Knivskarpt knep

Det fjärde tipset kör du om vingen inte blir helt skarp. Du fixar det lätt med micellärvatten och en spetsig tops som du drar längs kanterna. Eller så justerar du enkelt formen med concealer på en tunn pensel. Eller ännu hellre - en concealer med pensel, som t ex den smarta Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry. Den hittar du här (reklamlänk).

Annons