Artikeln innehåller reklamlänkar
Kvinna som solar
1:15

Efter reklamen: Angelina Jolie - 5 saker du inte visste om skådespelaren

(1:15)

Sommaren stormar in och det är hög tid att uppdatera solskyddsgarderoben. En kategori som utvecklats massor bara sedan förra solsäsongen är hybriderna där du förutom UV-skyddande filter också får uppfräschande ton. Det ger både extra färg och finfin lyster samtidigt som en lätt utjämnande effekt på fläckar och pigmenteringar. Här är några av våra favoriter.

Melan Pigment Control 130+ SPF 50+, Mesoestetic

tonat solskydd som motverkar pigmenteringar

Det här solskyddet har en tunn, tonad och len formula som smälter ihop perfekt med den egna huden och ger fin lyster. Du får ett högt solskydd i form av 50+ med en kombination av kemiska och fysikaliska filter. Det innehåller dessutom flera ingredienser, förutom solskyddet, som förebygger pigmenteringar.

Melan Pigment Control 130+ från Mesoestetic kostar 695 kr/50 ml och den finns här (länk till Hudoteket).

Så bra var de nya sminkprodukterna i maj

Cover Recover SPF 30, Dp Dermaceuticals

tonat solskydd för känslig hy

Letar du efter ett högt solskydd och vill samtidigt ha både bra täckning och en rejäl dos hudvårdande ingredienser är det här en bra investering. Den krämiga och svala formulan är faktiskt framtagen för att skydda huden mot solen efter salongsbehandling med t ex microneedling, därför passar den även den mest känsliga hud. Förutom mineralbaserat filter ingår ett djupt återfuktande komplex, probiotika och vitaminerna A och C. Du behöver tänka på hur du applicerar den, den ska inte smörjas in som en vanlig solkräm. Istället värmer du lite mellan händerna och klappar in lätt. Vill du ha mer täckning? Lägg på ett lager till men arbeta tunt. Det finns hela 10 nyanser att välja mellan.

Cover Recover SPF 30 från Dp Dermaceuticals kostar 695 kr/20 ml och den finns här (länk till Hudoteket).

Så fungerar Babors nya ampull-boostade makeup

Sun Makeup BB Creme Sport SPF 50+, Shiseido

tonat solskydd att sporta i

Skönhet och solskydd för den sportiga får du i den här lilla smidiga flaskan som går lätt ner i väskan. Det smarta med just den här teknologin är att den blir ännu mer effektiv när du svettas eller kommer i kontakt med vatten och den innehåller faktiskt något som neutraliserar lukten av svett. Så fiffigt. BB Creme Sport har en ultralätt konsistens och den finns i tre olika färger vilket gör det lättare att hitta en som passar just dig perfekt: Light, Medium och Dark. Tänk på att skaka flaskan innan du använder den.

Sun Makeup BB Creme Sport SPF 50+ från Shiseido kostar 415 kr/30 ml och den finns här (länk till Kicks).

Sunbetter Advanced Mineral Protection Tone Smart SPF 50+, Skinbetter Science

smart tonat solskydd i kompakt design

Årets lyxigaste solskyddsnyhet (och med det längsta namnet) är en dröm att använda och dessutom så bra att ha i väskan med spegel och applikator i asken. Här får du en silkeslen och lätt tonad cremegel som smälter in i huden, har snygg filtereffekt och ger högt skydd mot UV-strålar. Den passar även känslig hy. Minus? Väldigt svår att få tag på, finns endast på ett fåtal salonger.

Sunbetter Advanced Mineral Protection Tone Smart SPF 50+ från Skinbetter Science kostar 695 kr och du kan bl a hitta den här.

Så får du läppstiftet att hålla hela dagen – sex tips

Sun Screen Color Velvet SPF 30, Frezyderm

tonat solskydd med matt effekt

Vill du tonen men inte lystern ska du kika på det här grekiska solskyddet med en helt unik formula. Den går från krämig till en mer matt och krämpudrig känsla på huden. Trots det upplevs den inte alls torr eller smulig, bara väldigt len och behaglig och så håller den sig i timmar. En fin bonuseffekt är att den fyller ut linjer så huden ser slätare och finare ut och den passar utmärkt som primer under annan makeup. Här finns två alternativ: SPF 30 och SPF 50.

Sun Screen Color Velvet SPF 30 från Frezyderm kostar 269 kr/50 ml och den finns här (länk till Lyko).