kvinna solar i sanden

Än är det ett tag kvar tills man kan sticka ner tårna i sanden men snyggt solkysst kan huden bli ändå. Allt d behöver är en bra brun utan sol, lite prepping och rätta knycket i appliceringen.

Adam Kuylenstierna
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Slå på ljud

Brun utan sol idag är inte alls som förr. Förutom att man fått till mycket mer naturliga färger så innehåller nästan alla produkter vårdande och återfuktande ingredienser som gör det smidigare att applicera och lättare att få till en jämn finish. Med det sagt går det ändå inte bara att smacka på färgen direkt. Det krävs fortfarande både underarbete och finlir vid appliceringen. Här är några saker som tar ditt bus-jobb till proffsnivå.

Förbered i duschen

En nypeelad hud är viktigt för att din brun utan sol inte ska absorberas extra där det finns torra döda hudceller för då blir det flammigt. Men det finns en sak till som gör skillnad. Avsluta gärna duschen med kallt vatten. Det får hårsäckarna att dra ihop sig och din produkt kommer inte att fasta lika lätt i porer och mindre ojämnheter.

trippelverkande kroppspeeling

Shower Power Peel från Skincity Skincare är en mix av syror och korn som både får bort döda hudceller och ger lyster, en mycket prisvärd prepp-produkt att använda innan brun utan sol-applicering. Den kostar 189 kr/125 ml och finns här.

Försäkra med fuktlotion

Många brun utan sol för kroppen är redan återfuktande vilket gör att man kan luras att tro att du inte behöver smörja in dig. Det behöver du, åtminstone på alla de ställen där huden är lite tjockare och gärna också torrare. Annars kommer den suga åt sig extra mycket av färgen där. Var noga med fukt framför allt nere vid anklarna, på knäna och på armbågarna. Och välj en oljefri produkt om du tänkt applicera brun utan sol direkt efteråt. Oljan kan ibland ligga kvar en stund på huden och göra så att din bus inte går ner ordenligt.

lätt och återfuktande bodylotion

Aloe Vera Body Lotion från HTH ger både fukt och en dos karbamid som hjälper huden att bevara fukten bättre. Den kostar 85 kr /400 ml och finns här.

Använd vante

Jag kan inte riktigt förstå hur jag gjort innan applikatorvante uppfanns. Nu när det finns så vet jag hur enormt stor skillnad det gör och vill aldrig vara utan. Med den här mjuka specialvanten glider färgen på mycket smidigare och resultatet blir så mycket jämnare. Det är lätt att komma åt i skrymslen och vrår. Och du slipper bli brun inne i handflatorna, bara det gör att det är värt att investera i.

handske att applicera brun utan sol med

11 skönhetsmyter som faktiskt gör att du ser mer sliten ut

Applicator Mitt från St Tropez ger jämnare färgresultat och du slipper få missfärgade händer. Den kostar 69 kr och finns här.

Arbeta metodiskt

Det kan låta överdrivet men att jobba metodiskt och målmedvetet med en kroppsdel i taget, nerifrån och upp, gör att du vet var du är och var du varit. Det blir speciellt viktigt om du använder en brun utan sol utan direktfärg. Jag börjar alltid med undre delen av benet, arbetar ut färgen där med cirklande rörelser och det sista som är kvar på vanten masserar jag in först vid anklar och sedan över fötter. Låret är samma sak. Först får benet sin dos och sedan knät med det som är kvar. Så håller jag på hela vägen upp till halsen.

Feminas expert: 5 bästa brun utan sol-tipsen