Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa röda läppstiften som är veganska

18 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografsam lion/pexels
kvinna som målar läpparna vackert röda
Älskar du rött på läpparna men föredrar veganskt smink har utbudet hittills varit skralt. Men nu rör det sig på den här fronten och det finns flera fina alternativ. Här är några av våra favoriter.
Annons
Snyggt målade läppar i raketfartBrand logo
Snyggt målade läppar i raketfart

Enligt makeupmärket Hourglass har det tidigare krävts 1000 krossade honlöss för att få fram en klassiskt röd nyans på ett enda läppstift. Därför har man tagit fram det nya pigmentet Red 0. Tre år av utveckling och hundratals färgexperiment krävdes för att få til det veganska alternativet till animaliskt karmin. Och nu finns ett superlyxigt läppstift med pigmentet.

Hourglass lyxiga refill-stift

lyxigt veganskt rött läppstift i limiterad upplaga

Eleganta Confession Refillable Lipstick är först ut hos Hourglass med Red 0. Det finns just nu i begränsad upplaga i röd förpackning med förgylld insekt för att fira framssteget. Det smart utformade stiftet är lätt att få på plats och ger en vacker satinfinish.

Annons

Confession Refillable Lipstick från Hourglass kostar 499 kr och finns bl a hos Skincity (reklamlänk).

Linda Hallbergs multifunktionella penna

multifunktionell röd läppenna med veganska pigment

Svenska makeupartisten Linda Hallberg lyckades redan för några år sedan att få till en röd läppenna med mineralpigment, den kan användas både för att sätta konturerna runt läpparna men fungerar också att måla över hela som ett läppstift. Happy Mood Eyeliner i knalligt röda Anger Mood ger matt finish och sitter som gjutet när du väl målat på den.

Happy Mood Eyeliner i Anger Mood från Linda Hallberg kostar 149 kr och finns bl a på Kicks (reklamlänk).

Indy Beautys veganska skönhetskap

krämigt rött och veganskt läppstift

Även influencern Therese Lindgrens skönhetsmärke Indy Beauty erbjuder ett veganskt läppstift i fantastiskt snygg röd nyans. Kiss & Make Up! Satin Lipstick i Adrianna är både behagligt att svepa på, ger en härligt bärigt röd nyans med halvmatt finish och sitter riktigt bra.

Kiss & Makeup! Satin Lipstick från Indy Beauty kostar 159 kr och det finns bl a på Åhléns (reklamlänk).

Annons