Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Brooke Shields: Därför vägrar jag botox

14 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Brooke Shields.
Skådespelaren Brooke Shields tycker om att testa nya skönhetsbehandlingar och hudvårdsrutiner – men hon vill hålla sig borta från ingrepp och botox.
I en intervju med magasinet Glamour berättar den amerikanska stjärnan om vad som gjort att hon väljer bort botox.
– Jag tror att det är lätt att gå för långt. Jag är rädd för att inte se ut som mig själv, säger Brooke Shields till Glamour.
Annons
Svenska kändisar när de var yngreBrand logo
Svenska kändisar när de var yngre

Brooke Shields slog igenom som modell redan i slutet av 70-talet, men det var främst under 80- och 90-talet som hon hade sin stora framgångstid. Skådespelaren gjorde ikoniska roller i filmer och tv-serier som The blue lagoon, Suddenly Susan och inte minst ett minnesvärt dubbelavsnitt av Vänner.

I dag har hon hunnit fylla 58 år, men är fortfarande aktuell och hyllad – och nu har hon också utnämnts till Årets kvinna av det amerikanska magasinet Glamour. I en lång intervju med tidningen ger den frispråkiga Hollywood-stjärnan sin syn på branschens ålderism och utseendefixering – och berättar varför hon har slutat använda sig av botox.

Brooke Shields är tydlig med att hon tycker att alla får göra vad de vill, så länge ingreppen görs för ens egen skull och ingen annans.

Annons

– Jag är helt för alla typer av ingrepp om du verkligen gör det för dig själv, av rätt anledning, och för att det gör dig självsäker. Jag har sett det ge kvinnor ett enormt självförtroende, men jag tror att det är lätt att gå för långt. Jag är rädd för att inte se ut som mig själv. De gånger jag har tagit botox har jag fått Spock-ögon och känt: ”Jag ser inte ut som mig själv”, säger Brooke Shields.

Brooke Shields.
Brooke Shields 2023.

Brooke Shields: Vill inte se ut som någon annan

Hon föredrar att i stället testa skönhetsbehandlingar och hudvård som inte innefattar nålar.

– Men jag gör fraxel-laserbehandlingar och peelingar och testar allt nytt som kommer. Jag vill bara inte inte se ut som mig själv, säger Brooke Shields till Glamour.

Annons

Att åldras i Hollywood är inte enkelt, när man hela tiden är omgiven av personer som viger hela sina liv åt att åldrandet inte ska synas, med hjälp av ingrepp, strikta dieter och hård träning. Precis som de flesta önskar Brooke att hon kunde ändra vissa saker – men är samtidigt inte beredd att lägga all den tiden och ansträngningen, när det finns roligare saker i livet.

– Jag önskar att vissa saker satt lite högre upp och jag har lite mage, vilket jag aldrig haft förut. Och jag skulle kunna bli av med den om jag verkligen, verkligen ville försöka. Men jag vill hellre lägga den tiden på att äta lunch, köpa smycken eller gå på min dotters matcher.

Annons