Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Apotekskrämen som kan rädda din vintertorra hy

10 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Återfuktad hud med hudkräm.
Blir din hy torr och lättirriterad av det kalla och blåsiga vintervädret?
Då kan den här populära krämen från apoteket rädda hela din vinter!
Här är krämen som hyllas av tusentals – och bra substitut för när den säljer slut.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Vi är många vars hy mår sisådär när det kalla, blåsiga och emellanåt torra vintervädret drar in över Sverige – och till vårt stora förtret har ju de kalla temperaturerna en tendens att stanna i alldeles för många månader.

Men med rätt hudvårdsprodukter kan huden må bra oavsett väder – och en sådan hjälte är krämen Cicaplast Baume B5+ från hudvårdsmärket La Roche-Posay. Krämen är både ordentligt återfuktande och hjälper till att bygga upp hudbarriären. Trots att den är tjock i texturen sjunker den förvånansvärt enkelt in i huden, och fungerar också bra att ha som grund för smink. ANNONS Här kan du klicka för att komma direkt till produkten och köpa den!

La Roche Posay Cicaplast Baume B5+.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Cicaplast Baume B5+ har blivit en riktig favorit i badrumsskåpet hos många – undertecknad inkluderad – och så även hos Feminas shoppingexpert Cecilia Persson. Hon använder den helst på sina torra händer.

Annons

– Eftersom Cicaplast Baume B5 är en barriärkräm som hjälper till att stärka hudens eget försvar brukar jag använda den på händerna under vintern. Den är extra effektiv när jag under perioder har tvättat händerna mycket, använt alkogel som torkar ut huden och slarvat med att smörja in händerna med vanlig handkräm – något som resulterar i svidande och extremt torra händer. Då behövs något riktigt effektivt som verkligen hjälper snabbt och det är där Cicaplast kommer in i bilden. En stapelvara jag numera alltid har hemma!

Är du på jakt efter en handkräm att använda till vardags? Även där har Cecilia ett tips att dela med sig av.

– Jag har testat många olika handkrämer som jag har varit sådär nöjd med, men nyligen upptäckte jag en ny storfavorit: ANNONS Eucerin Urearepair Hand Cream. Medan många andra handkrämer känns som att de bara mjukgör på ytan går den här på djupet och återställer även den mest torra och fnasiga huden på händerna. Dessutom går den snabbt in i huden utan att kladda. Ett måste på skrivbordet under vintern!

Annons

Krämerna som liknar Cicaplast

Enda problemet med den populära krämen är att den ibland är lite väl populär – i perioder har den varit slutsåld och svår att få tag på. Då kan det vara bra att känna till krämer med likande ingredienser och funktioner. Biodermas Cicabio-kräm kan verkligen liknas vid La Roche Posay-krämen, och innehåller ungefär samma saker. ANNONS Här kan du komma direkt till krämen för att köpa den! Det kan också vara värt att testa märket Avéne och deras kräm Cicalfate+. Den kan också hjälpa till att bygga upp hudens barriär, och hjälpa dig slippa irriterad och ömmande hud. ANNONS Den krämen hittar du här.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons