Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Hitta bästa solskyddet för dig och din hud

24 maj, 2024 
Solskydd för hudtyp
Skönare på huden, smidigare att använda och snällare mot naturen. Solsäsongen är äntligen igång och det har aldrig varit så lätt att hitta ett skydd som både vårdar, är härligt att använda och fungerar för dig.
Annons
5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Solen och värmen är äntligen här och vi tillbringar allt mer tid ute. Att skydda sig mot UV-strålarna blir därför extra viktigt, och är dessutom en angenäm uppgift när det i dag finns så mycket att välja på. Du kan hitta ett solskydd som passar aktiviteten för dagen men också din hudtyp. Det finns tonade krämer för dig som vill ha lite sminkeffekt, mattande produkter som håller fet hy fräsch även när det är svettigt och de som ger en extra dos fukt till alla torrisar.

Annons

I år finns även produkter med aktiva ingredienser som jobbar på allt från pigmenteringar till rodnader. En slags hudkrämshybrid med bra dos solskydd. Dessutom kan du hitta en formula du gillar så att ritualen när du smörjer in dig blir en riktigt skön stund.

Årets bästa solskydd för din hudtyp

Feminas skönhetsredaktör guidar dig till solskyddet som passar just dig bäst.

Solskydd för torr hy

Återfuktning och glow är fokus för dessa solskydd, som passar extra bra för en torrare hud.

Invisible Protect Glow SPF30, Garnier

Invisible Protect Glow SPF30 från Garniers solserie Ambre solaire är ett solskyddsvatten som ger transparent finish, lyster och fukt från vatten-melonsextrakt. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Invisible protect glow spf 30 från garnier
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hydrating Tinted Face Lotion SPF50+, Bondi Sands

Blir du lätt en torris på sommaren kan Hydrating Tinted Face Lotion SPF50+ från Bondi Sands vara lösningen, ett tonat och återfuktande solskydd med lätt täckning och utjämning. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
hydrating tinted face lotion spf50 från bondi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Face & Body Sunscreen Spray SPF50+, Bali Body

Lättanvända Face & Body Sunscreen Spray SPF50+ från nya märket Bali body är först vit men så fort du smörjer den blir formulan transparent och lämnar fin lyster. Den ger dessutom en dos fukt. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

face and body sunscreen spray spf50 från bali body
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Invisible Sun Protection Milky Spray SPF30, Rituals

Invisible Sun Protection Milky Spray SPF30 från Rituals är smidig mist som skyddar, återfuktar och mjukgör, och finns i både liten och stor flaska. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
invisible milky spray spf 30 från rituals
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solskydd för känslig hud

Om du ofta får utslag och plitor av solskydd gör du rätt i att kolla in dessa.

Réflexe Solaire SPF50+, Avène

Har du riktigt lätt att reagera på sol och produkter är Réflexe Solaire SPF50+ från Avène ett tips som kan användas både till ansikte och kropp. Förpackningen är så fiffig och liten att du får ner den i fickan. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

reflexe solaire spf50 från avene
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Roseliac AR SPF30, La Roche-Posay

Toleriane är La Roche-Posays serie för rodnad hud, här finns solkrämen Roseliac AR SPF30 som både skyddar, lugnar och motverkar rödhet. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
toleriane rosaleic AR spf30 från La roche-posay
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Relief Sun SPF50+, Beauty of Joseon

Relief Sun SPF50+ från Beauty of Joseon är hyllad koreansk solskyddscreme där du får ris och probiotika som lugnar huden och ger en fräscht fuktig finish. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

relief sun spf 50 från beauty of joseon
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sun Ceutic SPF50+, Dermaceutic

Antiinflammatorisk, lugnande och reparerande är bara några av egenskaperna du får med den populära och precis omformulerade Sun Ceutic SPF50+ från Dermaceutic som dessutom har fuktbindande hyalruonsyra. Nytt är också att man tagit bort en rad tveksamma ingredienser för en säkrare och mer miljövänlig formula. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
sun ceutic från dermaceutic
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solskydd för kombinerad till fet hy

Säg hejdå till plitor och finnar – här är solskyddet för dig.

Derma Skin Clear SPF50, Nivea Sun

Derma Skin Clear SPF50 från Nivea Sun är skön och vårdande solkräm för dig som snabbt blir glansig och ofta får finnar. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

derma skin clear spf50 från nivea
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solskydd för mogen hy

Här är bästa valen för dig med en moden hud som ställer högre krav på produkterna.

Annons

Bright Reveal Dark Spot UV Fluid SPF50, L’Oréal Paris

Bright Reveal Dark Spot UV Fluid SPF50 från L’Oréal Paris är en behagligt lätt solkräm med niacinamid och LHA som motverkar pigmentfläckar. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

bright reveal dark spot uv fluid spf50 från l'oreal paris
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

SPF30 Face Fluid Cream Age Repair, Bioline

Safe Sun Technology är Biolines komplex som motverkar för tidigt åldrande, pigmentfläckar och rodnader men här används också filter som ska ha minimal påverkan på den marina miljön och förpackningarna är koldioxidneutrala. I SPF30 Face Fluid Cream Age Repair finns även skydd mot blått ljus och luftföroreningar. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
face fluid cream age repair spf 30 från bioline
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Silky Bronze Cooling Protective Suncare Spray SPF50+, Sensai

Lyxiga misten Silky Bronze Cooling Protective Suncare Spray SPF50+ från Sensai är skönt svalkande och direkt återfuktande samtidigt som den ger huden en fin lyster. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

silky bronze cooling protective suncare spray spf50 från sensai
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Solskydd för dig som vill ha extra glow

Om du vill addera extra glow bör du spana in dessa varianter.

Annons

Glowing Sun Oil SPF30, Clarins

Lyxiga Glowing Sun Oil SPF30 från Clarins ger huden lyster, skydd mot UVA, UVB och det blå ljuset som kallas HEV samt har en miljövänlig formula. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

glowing sun oil spf30 från clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Glow Screen SPF30, Supergoop!

Glow Screen SPF30 från Supergoop! var förra årets stora snackis som nu finns i flera nyanser. Här får du en lätt kräm med mycket lyster som blir otroligt fin under makeup men går att använda själv om du gillar rejäl glow i huden. Formulan tillför även hyaluronsyra och niacinamid. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Rio Radiance SPF50 Body Lotion, Sol de Janeiro

Rio Radiance SPF50 Body Lotion är sprillans nytt och behagligt solskydd från glow-proffsen på Sol de Janeiro som ger kroppen härlig lyster. Den bjuder dessutom på den ljuvliga succédoften av Cheirosa 87. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons

Vanliga frågor om solskydd

1. Vad är skillnaden mellan fysikaliska och kemiska solfilter?

Solfilter delas in i två grupper: fysikaliska filter, som även kallas mineralfilter, är naturliga filter från zinkoxid och titandioxid som mest lägger sig på ytan och reflekterar bort UV-strålar likt speglar, samt kemiska filter som sprider sig i hudens översta lager där de absorberar solens energi. Alla filter som används inom EU anses vara säkra för människor.

2. Kan man använda solkrämen från förra året?

Det är inget vi rekommenderar. Solfilter bryts ner av sol och värme vilket gör att dina produkter från förra året kan ha tappat mycket i effekt. Släng dock inte gamla solkrämsflaskor i vanliga papperskorgen om det är produkt kvar. Lämna in på återvinningscentral så de kan ta hand om produkten på bästa möjliga sätt för naturen.

3. Hur mycket solskydd ska jag ha?

Det finns ett enkelt sätt att minnas mängden solskydd du behöver smörja in dig med för en dag på stranden. Till ansikte och hals trycker du ut din produkt längs med tre av dina fingrar. Till kroppen gäller en handfull. Gillar du sprayer? Då fungerar inte fingertricket. Smörj istället in dig två gånger för att vara säker på att du fått tillräckligt.

Annons