Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Charlize Theron: Så väckte mamma mitt engagemang

26 sep, 2022 
AvJESSICA BLOCKSTRÖM HEMBER
Charlize ­Theron.
Den prisbelönta skådespelaren Charlize Theron bär parfym varje dag – för självförtroendet. Det behövs både framför kameran och i kampen för kvinnors rättigheter och mot sexuellt våld.
Annons
Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Oscarsbelönade Charlize Theron är inte bara en av världens mest framgångsrika skådespelerskor, med flera filmsuccéer på meritlistan. Den sydafrikanskfödda stjärnan har också varit doftkollektionen J’Adores ambassadör i mer än 15 år och nu är hon återigen aktuell som Diors ansikte för en ny version av den ikoniska parfymen.

Charlize ­Theron

Gör: Skådespelare och ambassadör för Dior.

Ålder: 47 år.

Bor: I Los Angeles, USA.

Aktuell: Som Lady Lesso i nya Netflix-filmen The School for Good and Evil och med kampanjen för nya J’Adore Parfum d’Eau.

Hur känns det att under så lång tid jobba och förknippas med ett och samma varumärke?

–Jag är väldigt hedrad. Så mycket har hänt både i världen och i mitt liv under de här åren och Dior har varit med på varje steg. Det har gjort att vi vågat utforska, experimentera och ta risker med nya spännande idéer och det har varit väldigt kreativt.

I den nya J’Adore Parfum d’Eau har man inte använt någon alkohol. Är naturligt och hållbart viktigt för dig?

–Jag försöker att leva mer hållbart och har definitivt gjort förändringar i mitt liv för att leva mer i samklang med naturen, såväl när det handlar om att dra ner på användningen av plast som att källsortera och kompostera. Det är något alla borde göra.

Annons

Vad har parfym för plats i din vardag?

–Jag bär parfym nästan varje dag. En liten dutt på varje handled och sedan en snabb sprej i nacken.

Vad betyder parfym för dig?

–Parfym kan ge självförtroende, till exempel när du kliver in i ett rum och vet att du verkligen doftar fantastiskt. Under åren har jag även upptäckt att doftsinnet är direkt kopplat till minnet. Därför är det otroligt viktigt att göra ett bra första intryck. Parfym är ett sätt att påverka det.

Vilket är ditt första doftminne?

–Doften av min mammas parfym har funnits med mig ända sedan jag var liten. Jag har alltid velat dofta lika gott som hon.

Charlize ­Theron.
Charlize ­Theron.

Du är engagerad i många samhällsfrågor, allt från att bekämpa aids och sexuellt våld i Afrika till att försvara kvinnors rättigheter och rätten till samkönade äktenskap. Var kommer ditt engagemang ifrån?

–Ett av mina tidigaste minnen var då min mamma körde sina anställda till sjukhuset när aids-krisen spred sig över Sydafrika. Jag såg empatin och omsorgen och jag har aldrig glömt det. När jag kom till en plats i livet där jag själv kunde ge tillbaka fick jag ett starkt driv att använda min plattform. Inte bara för att sprida kunskap och medvetenhet. Jag vill lyfta fram människor på gatan som kämpar för det goda.

Annons

Motiverar det dig ännu mer som mamma för att du hoppas på en bättre värld för dina barn?

–Det är absolut en faktor. Samtidigt ser jag att det som pågår i dag inte bara påverkar mina barn. Viktigast för mig är att de ska förstå att vi måste ta hand om varandra. Det är grundläggande för mänskligheten.

Vad inspirerar dig?

–Människor som inte ber om ursäkt för vilka de är.

Vad fick dig att bli skådespelare?

–Från början ville jag bli balettdansös. Men så blev jag skadad och då insåg jag att skådespeleriet var en del av baletten som jag verkligen tyckte om. Min mamma uppmuntrade mig att prova på det.

Vad är du mest stolt över?

–Mina två barn.

Vad står på agendan den här hösten?

–Vi ska precis börja filma Old Guard 2 som jag är väldigt exalterad över. Jag kommer också att vara med i Netflix-filmen The School for Good and Evil tillsammans med Kerry Washington, som kommer ut nu i september.

3 favoriter från Dior

1 Härligt

Prestige Crème Haute Réparation från Dior.
Prestige Crème Haute Réparation från Dior.

Jag har nyligen lagt till nya Prestige Crème Haute Réparation i min rutin, den är fantastiskt härlig på huden. Ca 4050 kr/50 ml.

2 Färgstarkt

Rouge Dior Forever Lipstick.
Rouge Dior Forever Lipstick.

När jag känner för att gå ut är produkten jag alltid väljer Rouge Dior Forever Lipstick. Jag älskar riktigt starkt röda läppar! Ca 440 kr.

3 Fräscht

J’Adore Parfum d’Eau från Dior.
J’Adore Parfum d’Eau från Dior.

Jag älskar hur fräsch den nya J’Adore Parfum d’Eau känns på huden, en effekt av att den innehåller vatten och ingen alkohol. Tillskottet av neroli och apelsinblom ger en fantastisk touche tillsammanse med de marina och gröna noterna. 1130 kr/50 ml EdP.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons