Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Christie Brinkleys knep för att se otrolig ut vid 69

19 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Christie Brinkley.
Amerikanska supermodellen Christie Brinkley har hållit sig aktuell i rampljuset under flera årtionden, och är lika vacker som alltid.
Här är hennes knep för att vara sitt allra snyggaste jag vid 69 års ålder!
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Tillbringar tid utomhus

Att tillbringa för mycket tid inomhus och framför skärmar kan vara dåligt för hyn – men på Christie Brinkleys sociala medier är det tydligt att hon tycker om att vara utomhus och samla vitamin D i den friska luften. Mycket utomhustid kopplas också till reducerad inflammation i kroppen, och bättre minne.

Använder solskyddsfaktor

Det här hänger ihop med den föregående punkten – om du tillbringar mycket tid utomhus som Christie Brinkley är det viktigt att använda solskyddsfaktor också. Spf skyddar hyn mot solens skadande strålning, och minskar både risken för hudcancer men ger också färre rynkor.

”Skydda din hud när du njuter av ditt härliga liv. Se till att använda solskyddsfaktor varje dag. Jag har spf 50, en baddräkt med långa ärmar och en hatt!”, har hon skrivit på Instagram.

Annons

Ger volym till läpparna

Med åldern kan läpparna tappa sin forna volym, och bli tunna och linjerade. Det motverkar modellen med hjälp av en lip plumper – ett slags läppglans med speciella ämnen som gör att läpparna svullnar lite och putar snyggt.

Christie Brinkley.
Christie Brinkley tycker om att vistas utomhus.

Mat rik på antioxidanter

Ett välmående yttre börjar inifrån, och för Christie Brinkley är det viktigt att äta bra för att må bra och ge huden de bästa förutsättningarna. Modellen har varit vegetarian sedan hon var 13 år gammal, och äter gärna naturlig mat utan tillsatser. I en intervju berättar hon om sin regnbågsdiet med mycket antioxidanter.

– Ju fler färger du äter under en dag, desto bättre, säger hon i intervjun, och menar att hon gärna varierar vilka grönsaker hon äter för att få i sig så mycket bra vitaminer som möjligt.

Annons

Började tidigt med hudvård

Att bry sig om sitt yttre är inget som Christie Brinkley har börjat med de senaste åren. I en intervju konstaterar modellen att hon tidigt började exfoliera huden, efter att ha läst om hur den dagliga exfolieringen män får när de rakar sig gör att de ofta kan uppfattas som yngre än kvinnor i samma ålder.

– Jag var väldigt tidigt med att exfoliera huden.

Källa: New Beauty.

Annons