Artikeln innehåller reklamlänkar
prinsessan madeleine mascara
Så gör du en snygg festsotning på nolltid
0:57

Efter reklamen: Så gör du en snygg festsotning på nolltid

(0:57)

Slå på ljud

En fördel du har som prinsessa är att du ofta, inför diverse tillställningar och fotograferingar, får en hel del sminktips och hjälp från makeup-artister. En av Sveriges främsta och mest eftertraktade makeup-artist är Nathalie Berzelius – som ofta sminkar just prinsessan Madeleine.

Så sminkar sig prinsessan Madeleine

För några år sedan avslöjade Nathalie hur hon brukar sminka prinsessan, och vilken mascara Madeleine bär på fransarna. Prinsessans favorit är dessutom lätt att få tag på, även om den är allt annat än ett budgetalternativ.

Prinsessfavoriten är nämligen mascaran Superhero Mascara (länk till Lyko) från hyllade märket It Cosmetics. Ett märke som går att köpa på många platser i Sverige, exempelvis smink- och skönhetskedjan Kicks. Prinsessan Madeleine är inte heller den enda kända person som fallit för mascaran. I en intervju med Vogue har Jennifer Lopez sagt att just Superhero Mascara är den viktigaste delen i hennes sminkrutin.

Prinsessan Madeleine mascara

Prinsessan Madeleine har otroliga ögonfransar, och hon använder ofta Superhero Mascara från hyllade märket It Cosmetics.

Eero Hannukainen/TT

Enligt It Cosmetics är mascaran framtagen tillsammans med plastikkirurger och innehåller något de kallar Elastic Stretch Technology, som ska få dina fransar att se bredare och längre ut samtidigt som de får en ökad volym och vårdas på djupet. Mascaran har dock både hyllats och ogillats av användare genom åren, då vissa anser att den kan upplevas som kladdig och svår att applicera. Däremot verkar de flesta vara överens om att mascaran verkligen gör jobbet och ger fransarna en rejäl volym!

Här kan du läsa mer om samt klicka hem Superhero Mascara (länk till Lyko).

Här är nya dofttrenden kronprinsessan Victoria älskat i åratal

Meghan Markle mascara favorit Dior

Meghan Markle, gift med prins Harry, får sina fransar så vackra med hjälp av mascaran Dior Show.

TT

Kungligheternas favoritmascaror

En annan kunglig favorit när det kommer till mascaror är klassikern Dior Show, som får Meghan Markles fransar att se så där perfekta ut. Hennes makeup-artist har dock avslöjat att Meghan även har en budgetfavorit. När hertiginnan och skådespelerskan vill vara vardagssnygg plockar hon nämligen fram Lash Sensational Luscious Mascara från Maybelline. Just det kostar dessutom 150 kronor, snarare än de övriga kungliga favoriterna som alla är dubbelt så dyra – minst.

Kate väljer samma mascara som Diana

Även Lancômes Hypnose är en riktig klassiker som många kända personer hyllat genom åren. Bland dem är exempelvis hertiginnan Catherine och Kendall Jenner, två kända kvinnor vars fransar alltid ser perfekta ut!

Läs mer om och köp Lancôme Hypnose här (länk till Lyko).

Mest läst