Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Här är Mascaran prinsessan Madeleine älskar – och Meghans billiga fransfavorit

14 sep, 2023 
AvMargareta Gotthardsson
FotografBrigitte Grenfeldt/The Royal Court of Sweden & TT
prinsessan madeleine mascara
Att hitta rätt mascara är minst sagt en djungel – alternativen är oändliga. Därför kan det vara bra att inspireras av andra. Exempelvis prinsessan Madeleine, som har en riktig favorit!
Annons
Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Så gör du en snygg festsotning på nolltid

En fördel du har som prinsessa är att du ofta, inför diverse tillställningar och fotograferingar, får en hel del sminktips och hjälp från makeup-artister. En av Sveriges främsta och mest eftertraktade makeup-artist är Nathalie Berzelius – som ofta sminkar just prinsessan Madeleine.

Så sminkar sig prinsessan Madeleine

För några år sedan avslöjade Nathalie hur hon brukar sminka prinsessan, och vilken mascara Madeleine bär på fransarna. Prinsessans favorit är dessutom lätt att få tag på, och finns just nu dessutom till en bättre pris!

Prinsessfavoriten är nämligen mascaran Superhero Mascara (reklamlänk) från hyllade märket It Cosmetics. Ett märke som går att köpa på många platser i Sverige, exempelvis smink- och skönhetskedjan Kicks eller hos Lyko. Prinsessan Madeleine är inte heller den enda kända person som fallit för mascaran. I en intervju med Vogue har Jennifer Lopez sagt att just Superhero Mascara är den viktigaste delen i hennes sminkrutin.

Annons
Prinsessan Madeleine mascara
Prinsessan Madeleine har otroliga ögonfransar, och hon använder ofta Superhero Mascara från hyllade märket It Cosmetics.

Enligt It Cosmetics är mascaran framtagen tillsammans med plastikkirurger och innehåller något de kallar Elastic Stretch Technology, som ska få dina fransar att se bredare och längre ut samtidigt som de får en ökad volym och vårdas på djupet. Mascaran har dock både hyllats och ogillats av användare genom åren, då vissa anser att den kan upplevas som kladdig och svår att applicera. Däremot verkar de flesta vara överens om att mascaran verkligen gör jobbet och ger fransarna en rejäl volym!

Superhero Mascara It Cosmetics
Klicka på bilden för att komma till mascaran.
Annons
Meghan Markle mascara favorit Dior
Meghan Markle, gift med prins Harry, får sina fransar så vackra med hjälp av mascaran Dior Show.

Kungligheternas favoritmascaror

En annan kunglig favorit när det kommer till mascaror är klassikern Dior Show (reklamlänk), som får Meghan Markles fransar att se så där perfekta ut, du kan kika närmare om den finns med på november-rean här! (reklamlänk)

Meghans billiga favoritmascara

Hennes makeup-artist har dock avslöjat att Meghan även har en budgetfavorit. När hertiginnan och skådespelerskan vill vara vardagssnygg plockar hon nämligen fram Lash Sensational Luscious Mascara (reklamlänk) från Maybelline. Just denna kostar dessutom 150 kronor, snarare än de övriga kungliga favoriterna som alla är dubbelt så dyra – minst.

Annons
Lash sensational meghan markle
Klicka på bilden för att komma direkt till mascaran.

Kate väljer samma mascara som Diana

Även Lancômes Hypnose (reklamlänk) är en riktig klassiker som många kända personer hyllat genom åren. Bland dem är exempelvis hertiginnan Catherine och Kendall Jenner, två kända kvinnor vars fransar alltid ser perfekta ut! Mascaran brukar dessutom vara smart att köpa just under reorna i november, då man vanligtvis kan fynda den något billigare, här kan du kika närmare på Lancôme Hypnose! (reklamlänk)

Lancôme Hypnose Mascara
Klicka på bilden för att komma till produkten!
Annons