Selena Gomez Rare beauty
Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningar
0:40

Efter reklamen: Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningar

(0:40)

Slå på ljud

Det har tagit sin lilla tid, faktiskt nästan ett helt år sen lanseringen i USA, men den 1 juli släpps äntligen sångfågeln Selena Gomez superhyllade sminkmärke. Rare Beauty är en rejäl laddning makeup med allt från multifunktionell mist till magiskt smältande blush. Det enda som egentligen saknas i sortimentet är mascara.

rare beauty med eyeliner, läppglans osv

Med pudrigt beige färg och mjuka former har förpackningarna en söt vintage-look, som om Fenty Beauty fått barn med det lekfulla italienska makeupmärket Pupa.

5 bästa solskydden med mineralfilter

Förutom att produkterna är fina så har också Selena Gomez ett viktigt budskap. Hon är känd för att prata om psykisk ohälsa och med Rare Beauty vill hon bryta med orealistiska skönhetsideal. Hennes uppmaning är att vi ska sluta jämföra oss med andra och istället omfamna det unika hos var och en av oss.

Being rare is about being comfortable with yourself. I've stopped trying to be perfect. I just want to be me.

Selena Gomez

Hur är då produkterna? Konsistenserna glider mjukt på huden och färgerna blir väldigt fina. Bland favoriterna finns:

krämigt rouge från rare beauty

Melting Cream Blush som är ett bra pigmenterat rouge i krämig gelformula som är lättapplicerat och ger mjuk rodnad.

Perfect Strokes Matte Liquid Liner har en fastare men ändå flexibel applikator inspirerad av japansk kalligrafiborste. Den har mer än 1000 syntetiska strån vilket mger bra kontroll. Formulan är också vattenfast och sitter som berget.

Always an Optimist 4 in 1 Mist, märkets mest hajpade, är lika bra på att sätta sminket som att ge härlig uppfräschning under dagen med sin snyggt lystergivande och behagligt hudvårdande formula.

5 bästa ansiktsmaskerna som ger dig fukt

Rare Beauty lanseras på Sephora.se och i Sephoras svenska butiker den 1 juli och priserna kommer då att ligga mellan 209 kr-399 kr.

Mest läst