Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Dansarens tips för att slippa fett hår – med produkten alla har hemma

05 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
knep för fett hår
Många kvinnor anpassar vilka dagar de tvättar håret till när de tränar, men hur ska man göra om man tränar och svettas många dagar i veckan?
Dansaren Hannah Christie delar nu med sig av sitt bästa tips för att slippa fett hår – med hjälp av en vanlig köksprodukt.
”Jag brukade göra detta för mitt hår blev fett så snabbt”, skriver en annan person om tipset.
Annons
Det här händer om du slutar tvätta håret med schampooBrand logo
Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo

Att räkna ut vilka dagar det passar bäst att tvätta håret är något som många med långt hår lägger tid och energi på i vardagen. Men för personer som lever ett aktivt liv och svettas mycket, oftast genom träning, kan det vara knepigt att veta hur man ska göra för att slippa ha fett hår.

Hannah Christie är en 18-årig dansare från Storbritannien, vars billiga men smått okonventionella hårtips nu har blivit viralt. I ett klipp på Tiktok, som har setts över 400 000 gånger och plockats upp av The Sun, konstaterar hon att hon måste djuprengöra håret då hon svettas dagligen på dansträningar.

I klippet visar Hannah hur hon tar hjälp av vanligt diskmedel, något alla har hemma i köket, och tvättar hår och hårbotten. Hon menar att diskmedelsknepet gör att hon sen inte behöver tvätta håret lika ofta de kommande veckorna, trots träningar.

Annons

– Att tvätta håret med diskmedel en gång i månaden tar bort oljor från håret och minskar hur snabbt håret blir fett efter tvätt. Speciellt om du är som mig, en dansare där håret är täckt i hårspray varje tävling, gör så här för att få bort all hårspray.

Då ska du inte använda diskmedel i håret

Hannah varnar dock för att använda det lite kontroversiella hårmedlet i färgat hår, då diskmedel kan ta bort hårfärg.

Bland kommentarerna är det många som håller med dansaren om att det ovanliga knepet fungerar för att hindra håret från att bli fett lika snabbt mellan tvättar.

”Ja! Om du gör det här ungefär en gång i månaden, beroende på hårtyp, och sen lägger en hårmask dagen efter, så hjälper det håret så mycket”, skriver en person.

”Jag brukade göra detta för mitt hår blev fett så snabbt! Funkade så bra”, skriver en annan.

Andra är sugna på att testa knepet och se om det fungerar.

”Jag måste testa detta, jag måste tvätta håret varje dag för att det blir fett så det här kan vara lösningen för mig.”

Annons