Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Ögonbrynsbehandlingen misslyckades totalt – varningen till andra

04 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att tatuera semipermanenta ögonbryn, så kallad microblading, blir allt vanligare som skönhetsbehandling.
Men det finns risker som det inte pratas så mycket om – nu vill Melina Tesi varna andra för vad som hände henne.
”Jag trodde det skulle vara en bra idé att microbladea ögonbrynen”, skriver hon på Tiktok.
Annons
Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021Brand logo
Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Microblading har blivit en riktigt trendig term de senaste åren – allt fler väljer att tatuera in semipermanenta ögonbryn för att få de där buskiga, fylliga brynen de drömt om men inte kan få på naturlig väg. Behandlingarna kostar i vanliga fall några tusen kronor och ska hålla i ett par år, men det är inte alltid så är fallet.

Nu sprids videoklipp på sociala medier-appen Tiktok, där Melina Tesi berättar om sin misslyckade microblading, som lämnat henne med förstörda bryn i flera år. I videoklippen, som plockats upp av bland annat The Mirror, visar hon hur hennes ögonbryn såg ut före och efter behandlingen.

”Jag trodde det skulle vara en bra idé att microbladea ögonbrynen”, skriver hon till ett klipp, och visar skillnaden mellan sina bryn före och efter tatueringen.

Annons

Hon visar sedan hur ögonbrynen ser ut efter fyra år, och till skillnad från vad många tror så har ögonbrynen inte försvunnit helt. Istället visar hon upp orangea ögonbryn som svävar ovanför hennes naturliga ögonbryn.

Så gjorde hon för att bli av med misslyckade ögonbrynen

Sedan den videon har Melina låtit sina följare följa med på ögonbrynsresan, och delar med sig av olika tips för att bli av med misslyckad microblading. Hon testade först en ”Rejuvi”- behandling, ett vanligt sätt att få bort tatuerade bryn. Men det gjorde bara färgen på brynen ännu mer intensiv, snarare än tvärtom.

I ett videoklipp som setts över fem miljoner gånger visa Melina Tesi hur istället valde att ta hjälp av laserbehandling, som ju är det enda sättet att ta bort riktiga tatueringar ifrån. Efter tre behandlingar var skillnaden markant, och efter ytterligare behandlingar kunde de orangea brynen knappt synas längre. Melina skriver också att hon blivit bättre på att sminka sina bryn.

Annons

Det kan du göra mot misslyckad microblading

Om du är missnöjd med hur dina ögonbryn blev efter din microblading-behandling, så finns det olika vägar att gå. Detta kan du göra:

  • Phiremoval. Phiremoval är en syrablekning, där man med hjälp av glykolsyra luckrar upp färgen som har använts. Behandlingen görs hos en specialist.
  • Laser. Då bleker man microbladingen med laserbehandlingar, och kan sedan göra en ny microblading över den gamla om man vill.

Källa: Vivid brows.

I kommentarerna på Tiktok är det många som känner igen sig i det Melina gått igenom.

”Mina blektes till grått!”, skriver en person.

”Samma här!! Fyra år sen, tack och lov är mina gömda under hår. Men väldigt orangea”, skriver en annan.

När Melina anklagades för att ha gått till en microblading-artist som inte visste vad hon gjorde, så menar hon att så inte var fallet.

”Jag gjorde research och hittade den bästa artisten i mitt område, hon är certifierad och lär också andra. Hon är superprofessionell och känd för vad hon gör. Så jag vet inte”.

Annons