6 misstag att undvika för en vacker hy
Slå på ljud

Visst känns det både smart och smidigt att rengöra ansiktet samtidigt som du duschar? Du effektiviserar din hudvårdsrutin och får tid över till annat.

Men faktum är att det kan vara läge att tänka om. Att tvätta ansiktet samtidigt som du duschar kan skada mer än det gör nytta, det säger hudvårdsexperten Jasmina Vico i en intervju med The Stylist. I duschen är nämligen risken stor att du använder för varmt vatten, vilket kan leda till flera typer av hudirritation.

– Hur frestande det än känns med en lång varm dusch på vintern är det viktigt att känna till att det kan skada huden, och orsaka både rodnad och klåda. Hett vatten torkar dessutom ut huden vilket kan orsaka inflammation. Därför bör ansiktet alltid tvättas i ljummet vatten, säger hon till tidningen.

Extra känsligt för de med oljig hy

Förutom att varmt vatten kan irritera, torka ut och skapa rodnad riskerar för höga temperaturer även att hudens naturliga oljor sköljs bort. För de med redan oljig hud kan det här bli extra känsligt, då kroppen kan reagera med att producera ännu mer olja.

Summa summarum, satsa alltid på att rengöra ansiktet före eller efter duschen – och gör det i handfatet så du får bättre koll på vattnets temperatur. Ljummet är att föredra!

Foto: TT

LÄS MER:

Unna dig i vinterkylan – 8 fuktgivande ansiktsmasker mot torr hy

7 produkter som räddar torra läppar i vinter

Återfukta mera! 15 duscholjor för torr och känslig hud

Mest läst