Läpparna är extra känsliga eftersom de har väldigt torr hud. Kroppen har ungefär 15 lager hudceller men läpparna består av ynka tre till fem lager, som måste vårdas ordentligt för att inte bli fnasiga och uttorkade.

Varför får vi torra läppar?

Orsaken till att vi får torra läppar är för att de har brist på fukt. Under vintern är det extra vanligt då vi utsätter läpparna för kalla temperaturer när vi är utomhus och varma när vi är inomhus. Då dras fukten ur och de blir fnasiga och torra.

Hur blir jag av med torra läppar?

Under vintern är det extra viktigt att smörj in läpparna regelbundet med produkter som verkligen gör jobbet. Ingredienser som jojobaolja, e-vitamin och sheasmör hjälper till och återfuktar. Feta läppbalsam och vaselin förebygger även torrhet.

7 produkter mot torra läppar i vinter:

Allt från läppbalsam till vaselin 2020.

1. Eucerin Acute Lip Balm

eucerin

Ett läppbalsam mot mycket torra läppar som ger effekt direkt där hudens naturliga skyddsbarriärer stärks. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Klöver Vaselin

klöver vaselin

Ett oparfymerat vaselin som skyddar mot torra läppar och sprickor som ger ett härligt glans. Kan även användas på övriga torra ytor på kroppen. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

3. Good Cera Super Ceramide Lip Oil Balm

ceramide

Ett oljebaserat läppbalsam för torra läppar som blir fnasiga och får sprickor. Den mjukgör, återfuktar och ger näring samtidigt som den skapar en skyddande barriär. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Carmex

carmex

Carmex är en klassiker och riktig räddare i nöden när det kommer till torra och spruckna läppar under vintern. Ett perfekt budgetalternativ som inte sviker. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

5. Elizabeth Arden "Eight Hour Cream"

elizabeth arden

Elizabeth Ardens Eight Hour Cream är en universell skönhetskräm som lindrar hudirritationer, skyddar och hjälper mot torr hy och läppar. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

6. Cerat Nueva

cerat nueva

Cerat Nueva är ett lenande och skyddande cerat med paraffin och lanolin som gär läpparna mjuka och motståndskraftiga mot uttorkande kyla och sol. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

7. Decubal Lips & Dry Spot

decubal lips

En fet, närande och återfuktande salva för läppar och andra torra fläckar på huden. Den innehåller lanolin och bivax som skyddar och vårdar huden. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

Läppskrubb

Testa även att göra din egen läppskrubb med bara tre ingredienser som tar bort död hud och lämnar dina läppar mjukare än någonsin!

Du behöver:

1 tsk kokosolja

0,5 tsk flytande honung

1 tsk strösocker

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål eller kopp. Massera skrubben på läpparna i några minuter, skölj bort och torka av överflödig olja med en handduk. Om du får läppskrubb över: täck över med plastfolie eller för över i en burk med lock och förvara i kylen.

LÄS MER:

Återfukta mera! 15 duscholjor för torr och känslig hy

10 täckande foundations för torr hy

Behåll glow och lyster i vinter! 12 produkter som gör jobbet

Utvald läsning

Femina