Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa vattenfasta mascaran just nu

20 maj, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografdaniel torobekov/pexels
I strilande sommarregn, under svettiga joggingpass eller när du gråter dig igenom sorgliga Netflix-serier - vill du ha färgen kvar på fransarna den här säsongen är detta mascaror att satsa på.
Annons
Netflix-filmerna du vill se i sommarBrand logo
Netflix-filmerna du vill se i sommar

Vare sig du vill ha fylliga fransar på ditt svettiga Bikram-pass, bada utan att kliva upp ur vattnet med mörka pandaringar under ögonen eller har problem med ögon som alltid rinner så finns det två alternativ - vattenfast mascara eller så kallad tubmascara. Den senare passar lite bättre om du har känsliga ögon eller väldigt sköra fransar eftersom du inte behöver jobba med oljiga ögonmakeupremovers för att ta bort produkten. Du baddar bara med ljummet vatten. Vattenfasta mascaror har en väldigt bra bonuseffekt. De låser formen på fransarna vilket är toppen om du vill ha en snygg böj och kanske använder franstång.

Annons

Vattenfast mascara med otrolig hållbarhet

Det spelar ingen roll vilket busväder du hamnar i eller vilken gråtattack du råkar få. Med Byredos blåa stjälk sitter fransfärgen på plats. Däremot kan du behöva jobba lite för att få av den. Mascaran har en liten borste med fina plastpiggar som gör det lätt att komma åt överallt och fördelar formulan fint. Den ger dessutom ovanligt en bra volym för att vara så vattenfast.

Tears in Rain mascara från Byredo kostar 420 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Vattenfast mascara som ger snygg form

Har du lite känsligare ögon men ändå vill ha en mascara som sitter väldigt bra så är Cliniques nya variant Zero Gravity toppen. Det är en tubmascara vilket betyder att den släpper i små rörliknande delar när du tillsätter ljummet vatten. Den går att bygga på riktigt ordentligt utan att det blir klumpigt och fransarna får snygg böj.

Annons

High Impact Zero Gravity mascara från Clinique kostar 295 kr och den finns här. (reklamlänk)

Vattenfast mascara med välkammad finish

Lancôme följer upp förra årets succé.mascara med en vattenfast variant av Lash Idôle. Det är nästan svårt att se skillnad mellan dem, kanske att den nya torkar lite snabbare. Men du får samma suveräna borste som verkligen kammar igenom för snyggt separerad look och den ger både längre och fylligare fransar. Du behöver en tvåfas-rengöring med olja för att få bort den men då går det faktiskt riktigt lätt.

Lash Idôle Waterproof mascara från Lancôme kostar 299 kr och den kan du köpa här (reklamlänk).

Annons