Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Så får du nagellacket att sitta längre – 4 enkla tips

30 mar, 2023 
Så får du nagellacket att sitta längre
Med de här enkla stegen slipper du färg som chippar och flagnar efter bara några dagar.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Hur trist är det inte att lägga ner tid på att måla naglarna och så börjar färgen flagna redan efter någon dag? Många upplever att hållbarheten är sämre idag, troligen en konsekvens av att många nagellack omformulerats och blivit allt mer miljövänliga. Men hur ska man då göra om man faktiskt vill ha en snygg manikyr men inte gillar gel-lack?

Så gör du för att få ditt nagellack att sitta längre

Det finns några smarta knep och proffstrick som förlänger hållbarheten på ditt nagellack. Här är mina fyra bästa trick.

1. Gör rent naglarna

nagellacksborttagning med bomullsrondell

En av de vanligaste orsakerna till att nagellack släppar från naglarna är att basen inte är helt ren. Det kan ligga kvar nagelolja, handkräm, smutsrester eller liknande men oavsett vad gör det att ditt nagellack inte fäster lika bra. Det spelar ingen roll hur dyrt eller bra nagellack du köpt om du hoppar över att rengöra först. Och det räcker inte med tvål och vatten. Svep av naglarna med nagellacksremover innan du sätter igång med din manikyr och se till att arbeta även på kanterna. Vanlig remover går bra men du kan också investera i specialremover.

remover till naglarna som får nagellacket att sitta bättre

Nail Scrubbers från Butter London gör det lättare att få bort allt lack, även glitter, och ser till att nagelbädden är helt ren. De kostar 199 kr/10 st och finns här. (reklamlänk)

Depend nagellack

Hos Depend finns startkit med allt du behöver för att både göra naglarna helt rena och lacka snyggt, här finns både rengöring, bas- och topplack.

Annons

7day Starter Kit från Depend kostar 119 kr och det finns här. (reklamlänk)

2. Rensa ut gammalt nagellack

Har du svårt att slänga dina favoritlack? Du bör inte använda gammalt lack. Även om det kanske ser bra ut i flaskan så blir kvaliteten på nagellack sämre med tiden. Det blir segare och får svårare att torka igenom helt. Vet du med dig att du inte lackar så ofta eller vill byta färg regelbundet så är de små miniflaskorna som finns från t ex Depend och Mavala toppen. Då slipper du slänga nagellack för att det blivit gammalt och inte sitter lika bra längre.

Nagellack håller ungefär i två år efter att du öppnar flaskan. Om formula har börjat bli segare är det ett tecken på att nagellacket har blivit gammalt.

Nail Color från Mavala kostar 63 kr och du hittar det här (reklamlänk).

mavala nagellack i miniflaska

3. Sug fast nagellacket

Är nagelbädden ojämn kan det göra att ditt nagellack släpper snabbare, samma gäller om du redan har lite flisigt längst ut på toppen. Grunda alltid med ett baslack och har du lite skrovlig yta kan du satsa på en ridgefiller. Det fungerar på samma sätt som en primer genom att fylla ut ojämnheter men också skapa bättre fäste för färgen.

4. Avsluta med topplack

Avsluta alltid ditt lackjobb med att dra penseln över nagelns topp. Det är en liten insats som gör stor skillnad. Lacket här blir som en liten försegling som gör att färgen inte lossnar även om du stöter i naglarna här och där.

Skönhetsredaktörens tips!

Råkade det komma lite nagellack på huden? Du behöver inte köpa en dyr removerpenna. Låt det hela torka ordentligt så kan du lätt borsta bort det som fastnat på huden med din nagelborste.

Annons