Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du mindre svettlukt under armarna - nya produktknepen

26 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
kvinna som sitter på gatan med armarna i luften
Har din deo börjat tappa krafterna eller planerar du att byta till en mer naturlig deodorant? Då kan det vara dags att köra en detox av armhålan för att undvika trista överraskningar. Vi förklarar hur det går till.
Annons
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskneBrand logo
Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

Den där mjuka håligheterna under armarna är en skön samlingspunkt för allt från svett och smuts till bakterier och hur mycket du än tvättar och rollar så kan det till slut ändå bli en ansamling på huden, precis som du har döda hudceller som byggs på i ansiktet. Det kan göra att den roll on du använt länge plötsligt inte verkar fungera. Extra problematiskt blir det dock om du tänkt byta från en antiperspirant till en mer naturlig deodorant då det senare inte stoppar dig från att svettas. Resultatet kan bli minst sagt stinkande om det sitter en massa gamla bakterier kvar på huden. Så vad kan man göra? Dags att detoxa armhålan.

Annons

Hur går det till?

Utomlands finns speciella produkter framtagna för att fixa problemet men det behövs faktiskt inte. För att lösa upp restprodukter och döda hudceller som fastnat här kan du köra samma knep som i ansiktet, dvs lite exfolierande syra. Gör det dock inte lika ofta som där, någon gång varannan vecka kan räcka då huden här under kan vara rätt känslig. Fukta en bomullsrondell med ett exfolierande ansiktsvatten och svep över huden, se till att du når överallt. Har du ett ansiktsvatten med starka syror kan du mixa med lite vatten först. Sedan är det bara att fortsätta rolla som vanligt.

Tänk på!

Om du rakar dig så ska du undvika en detox precis den dagen. Det kan svida ont och huden bli ganska så rejält irriterad.

2 x exfolierande ansiktsvatten

Välj gärna ett ansiktsvatten med glykolsyra, det har visat sig fungera bäst. Bra är t ex Glycolic Acid 7% Toning Solution från the Ordinary. Den kostar 129 kr/240 ml och finns här (reklamlänk).

exfolierande ansiktsvatten från pixi

Den lite mildare Glow Tonic från Pixi innehåller 5% glykolsyra men har också en liten dos lugnande aloe vera. Den kostar 249 kr/250 ml och finns här (reklamlänk).

Annons