0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Att reda ut myter och tips inom skönhet och hårvård kan minst sagt vara lättare sagt än gjort. Stämmer kunskapen vi fått med oss från barndomen, och vem har egentligen rätt?

Något som många fått höra under uppväxten är att genom att klippa håret kortare så kommer det bli längre och friskare än innan. Det låter ju lite motsägelsefullt – men det ligger faktiskt sanning i det.

Glamour reder nu ut den gamla myten, som – i motsats till vad många tror – inte gör att håret växer snabbare än innan. Däremot blir håret hälsosammare om man trimmar det ofta.

Mia Skäringers hårresa – så har hon förändrats genom åren

Så fungerar det beprövade hårtipset

Stephanie Sey är en framstående trikologist, en expert som jobbar med hår och hårbotten, och hon menar att man måste ta hand om hårtopparna också för att hela håret ska må bra.

– Klipp håret när topparna börjar bli slitna och klyva sug. Att inte attacker kluvna hårtoppar gör att det letar sig upp högre i håret mot hårroten och orsakar mer skada, säger Stephanie Sey till Glamour, och menar att det kan vara anledningen till att håret aldrig blir så långt som man kanske vill.

I grund och botten handlar det alltså om att regelbundet toppande av håret gör att kluvna hårtoppar inte får en chans att föröka sig högre upp i håret. Det kommer inte få håret att växa snabbare, men om man klipper topparna innan de hinner klyva sig långt upp, så kommer håret kunna växa längre och samtidigt må bra.

Optimera sedan hårvården genom att kombinera de regelbundna klippningarna med bra hårdvårdsbehandlingar – be din frisör om tips på en hårmask eller liknande som passar just ditt hår!

Satsa på en trendig lob i höst – 8 kändisar att inspireras av

Mer läsning

Femina