Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Allt om trendiga "Fox Eye Lift" och hur du kan fixa det hemma

09 nov, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografcottonbro studios/pexels
Lär dig allt om minilyftet som blivit stjärnornas favoritbehandling.
Annons
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lysternBrand logo
Glow för mogen hy – så fixar du den perfekta lystern

För något år sedan började en ny look trenda på Tik Tok under hashtaggen foxeye. Bakgrunden var en salongsbehandling med trådar som gav ögat och framför allt brynet ett väldigt synligt lyft. Som så många gånger tidigare dök det dock snart upp varianter som inte krävde några djupare ingrepp och idag finns mängder av tips och tricks på hur du också kan få den här lyfta ögonlooken utan att gå till doktorn. Perfekt om du känner att du vill pigga upp dig och få en vaknare blick. Det sätter också verkligen ögonen i fokus. Den enklaste vägen är att använda dig av makeup. Här finns flea knep som utvecklats under åratal och som involverar eyeliner, franstång och brynformande för att skapa synvillan att formen drar mer uppåt ut vid yttre ögonvrån för en öppnare blick.

Annons

Fox Eye Lift med makeup

Ett av de enklaste och snabbaste sätten att få ett lätt ögonlyft är att borsta dina bryn mer uppåt. Använd ett brynvax som fixerar formen, t ex Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills. Förstärk effekten genom att lägga tunt med rosatonad highlighter precis under brynen.

Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills kostar 210 kr och den finns här. (reklamlänk)

Använd franstången för att öppna upp ögat men koncentrera böjen till den yttre ögonvrån. Borsta sedan på mascaran så att fransarna drar lite mer utåt än uppåt.

franstång från lh cosmetics

En bra franstång som inte nyper till huden gör LH Cosmetics. Deras Eyes Wide Open Eyelash Curler är dessutom ett budgetkap för 199 kr. Du hittar den här. (reklamlänk)

Annons

Lägg en eyeliner och låt vingen följa formen upp från ögats undre kant så får du ett elegant lyft av ögat. Svårt att få en rak och skarp linje? Sätt en liten prick där du vill att vingen ska sluta så blir det enklare att dra rätt. Om det ändå blev lite skakigt så kan du ta en ren eyelinerpensel och doppa i micellärvatten för att städa upp linjen.

Fox eye lift med maskin

maskin som ger ström och radiofrekvens från dr levy

Vill du ta det ett steg längre och få ett mer permanent resultat men är ändå inte sugen på att jobba med nedbrytbar trådning? Då finns det högteknologiska hemmamaskiner som fixar looken, t ex nya och lättjobbade The Contour Pro från Dr Levy. Den stimulerar musklerna med elektriska strömmar och radiofrekvens samtidig som behandlingen också stimulerar kollagenbildningen. Innan du börjar ska du alltid preparera huden med en vattenbaserad gel, t ex aloe vera, eller mask som märkets egen

Annons

Gör sedan så här:

Placera apparaten ett par centimeter ner från ögats inre vrå och dra den i en halvmåneform längs kindbenet hela vägen upp till ögonbrynets nedre hörn. Lyft brynets yttre kant genom att lägga handflatan över pannan och dra uppåt och håll några sekunder där. Gå sedan vidare precis ovanför brynet och in mot näsroten. Där stannar du och arbetar istället snett uppåt och utåt igen. Upprepa tre gånger på varje öga.

The Contour Pro från Dr Levy kostar 3219 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Att tänka på när du ska göra "Fox Eye Lift" hemma

Det är viktigt att huden är preparerad för att strömmen ska få kontakt med musklerna men det kan kännas slösigt att använda serum eller mask hela tiden. Om du grundar med en bra produkt kan istället fukta upp huden under tiden med en mist, ett budgethack vi fått från The Contour Pro-proffset Jasmine Tella som också är expert på ansiktsyoga. På hennes instagram kan du hitta massor av tips och övningar som piggar upp ansiktet.

Annons